Šetnja s dinosaurima: Morska čudovišta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šetnja s dinosaurima: Morska čudovišta

Šetnja s dinosaurima: Morska čudovišta

Walking With Dinosaurs: Sea Monsters (1999.)

BBC / Continental film

90' dokumentarni

Režija:           Tim Haines, Jasper James

Scenario:        Georgann Kane

Producent/i:   Tim Haines

Linkovi: imdb

Šetnja s dinosaurima: Morska čudovišta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Istraživač i zoolog Nigel Marvin vodi nas u podmorski, prahistorijski CGI svijet u kojem upoznajemo različite morske predatore.

U prvoj od tri epizode Marvin doživljava ne odveć prijateljski susret s ogromnim morskim škorpionom te jedva izbjegava smrt u susretu sa divovskim, smrtonosnim ticalima naoružanim Orthoconeom. Svoje putovanje kroz vrijeme Nigel nastavlja u potrazi za Dunkleosteusom, zastrašujućom, deset metara dugačkom ribom s divovskom glavom i škarolikim, ubojitim raljama.

u drugoj će se epizodi Marvin susresti sa Basilosaurusom, najopasnijim kitom svih vremena. Nakon toga kreće u potragu za Megalodonom, šesnaestmetarskom, prahistorijskom inačicom morskog psa. Pokušava instalirati kameru na podvodnu zvijerku kojoj se to definitivno neće svidjeti.

U trećoj epizodi potreseni Marvin susreće zubate morske ptice i divovske kornjače. Tu je i krvoločni Mosasaur iz razdoblja kasne Krede od prije 75 milijuna godina. Istraživač i njegova filmska ekipa naći će se u dosad najvećoj opasnosti. Podsjetimo, riječ je o CGI prijetnjama tako da je najveća nesreća koja im se može dogoditi pad zelene pozadine na glavu, što bi zaista bio veliki peh.