Phoenix - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Phoenix

Phoenix

Phoenix (1998.)

Trimark Pictures / Blitz film i video

107' krimi, drama

Režija:           Danny Cannon

Uloge: Ray Liotta, Anthony LaPaglia, Anjelica Huston, Daniel Baldwin, Jeremy Piven

Scenario:        Eddie Richey

Producent/i:   Tracie Graham Rice, Victoria Nevinny

Linkovi: imdb

Phoenix

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

DragonRage 09.12.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Phoenix...grad grijeha !

Phoenix je žestoki,sirovi hardcore triler krimić sa jako dobrom glumačkom ekipom koju predvode odlični i prilično raspoloženi Ray Liotta i Anthony LaPagia,za kojeg bi se moglo reči da je u nekim sekvencama uspio i "ukrasti" film Liotti.A ništa lošiji nije ni ostatak muške glumačke ekipe u svojim izvedbama,Daniel Baldwin,Jeremy Piven i Xander Berkeley koji su svi redom odglumili zbilja životopisne i realne likove.Jedini prigovor koji imam vezan uz glumačku ekipu je izbor Anjelice Huston za glavnu žensku ulogu.Ona i Liotta nikak si ne pašu kao ljubavni par na ekranu,iako je Anjelica nedvojbeno odlična i kavlitetna glumica,no na ekranu izgleda prestaro za Liottu iako su po godištu tu negdje.Mislim da je ona četiri god. starije od Liotte.
Redatelj ovog odličnog akc. trilera iz 1998-e god o pokvarenim policajcima,kockanju,iznuđivanju i prijevarama,rađenog u najboljoj maniri filmova poput Pakleni Šund,Zdrpi i Briši,Ubiti je lako itd. prepunih ludih,nasilnih i zanimljivih likova te britkih dijaloga za koje je pak zaslužan scenarist Eddie Richey,je Danny Cannon.Njemu je ovo bio prvi film nakon razočaravajučeg Suca Dredda kojim je ponovno povratio svoj ugled kod kritike i publike da bi ga kasnije opet izgubio režiravši nastavak i onako slabašnog orginala "Znam što si radila prošlog ljeta".No ovdje je napravio odličan posao,vodeči sigurno svoje likove do krvavog i neizbježnog kraja.
Ovaj mali ali odličan film snimio je za buđet od svega 30-ak mil$,što je duplo manje od buđeta Suca Dredda koji je iznosio čak 90-ak mil$.
Ionako sumornu,mračnu i sirovu atmosferu podiže i odlična,žestoka muzika,prožeta jakim zvukovima gitare skladatelja Graeme Revella(Sin City,Pitch Black itd.).
Vizualni identite filma je također specifičan te potpomaže gradnji atmosfere,žuta boja,kiša,vruča pustinja Arizone...sve to vam daje jedan dojam beznađa za našeg glavnog junaka.
U svakom slučaju nipošto nebiste smjeli propustiti ovaj film,te ga svakako pogledajte ako več niste,jer čete uživati !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: