Zločesti Djed Mraz - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zločesti Djed Mraz

Zločesti Djed Mraz

Bad Santa (2003.)

Dimension Films / UCD

93' komedija, krimi

Režija:           Terry Zwigoff

Uloge: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham, John Ritter, Brett Kelly

Scenario:        John Requa, Glenn Ficarra

Producent/i:   Sarah Aubrey, John Cameron, Bob Weinstein

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Zločesti Djed Mraz

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.68
37
0.00

Zločesti Djedica Mraz za male i velike! Ili Billy Bob Thornton pleše kako Terry Zwigoff svira!

Šaljiva ekipa na šaljivom zadatku. Zvuči šaljivo, ali ovaj film o malo drugačijem Djedu Mrazu prenerazio je republikansku ekipu i, ako je uopće potrebno odvajati onaj dvojac, Disneyevce. A jel' vam čudno što je film izašao iz prezagrijane Miramaxove tvornice? A da je ubrzo zatim, ali ne samo zbog toga, nastao pravi raskol u tandemu Disney-Miramax? Većini vas pravih filmoljubaca vjerovatno i nije! ps. Braća Coen priskočila su veselima i 'dali im ruku' pri produkciji.

Što je to toliko uzburkalo konzervativne duhove u ovom božičnim bojama obojanom filmiću, komediji čak? Billy Bob Thornton u glavnoj je ulozi ovaj put potpuno drugačijega Djeda Mraza – on je korumpiran, histeričan, pije, podriguje, prostači i ševi ljepotice iza zavjese u robnoj kući dok ga ozarena dječica čekaju ne bi li im podijelio darove.

Djedica ne samo da im se vratio otvorenog šlica i krvavih očiju, nego je još imao i muda objasniti im da su glupi luzeri koji vjeruju da Djed Mraz koji u saonicama dolazi i dobroj dječici dijeli poklone uopće i postoji. Rasplakanu i preneraženu dječicu naslijedile su scene brutalnih potjera i krvoločnih ubojstava..... Gotovo smo zaboravili, Djedici za jednu noć društvo pravi vjerni partner u zločinu – patuljak Marcus.

Dvojcu se u zapletu priče pridružuje i nadglednik robne kuće, 'kućni' detektiv, zavodljiva ljubiteljica Djeda Mraza i osmogodišnjak koji vjeruje da je Thorntonov Mraz upravo onakav kakvog je i sam tražio. Režiser ove božične 'papazjanije' je Terry Zwigoff koji je svoje prste doboko upetljao u komediju 'Ghost World'.

I lagana statistika za kraj: u režiserskoj verziji ovog božićnog filma, 170 se puta koristi riječ 'fuck', 74 puta riječ 'shit', 31 put 'ass', 10 puta riječ 'bitch', te samo jednom riječ 'kopile'. Sve to, naravno, u raznim jezičnim formama. Mir ljudima dobre volje!