Crveno svjetlo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Crveno svjetlo

Crveno svjetlo

Feux rouges (2004.)

Wellspring Media

105' akcija, drama, triler

Režija:           Cédric Kahn

Uloge: Jean-Pierre Darroussin, Carole Bouquet, Vincent Deniard, Charline Paul, Jean-Pierre Gos

Scenario:        Laurence Ferreira Barbosa, Cédric Kahn

Producent/i:   Francoise Galfre

Linkovi: službeni site
trailer

Crveno svjetlo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Što se sve može dogoditi na putu? Sve što možete zamisliti. Svađa, pijanstvo, odlazak, pa i susret s robijašem...

Francuzi su oduvijek imali super nos za krimić. Antoine (Jean-Pierre Darroussin) i Helene (Carole Bouquet), bračni par, voze se na jug Francuske po djecu. Ona je prelijepa odvjetnica, a on nervozni ćelavi službenik osiguravajućeg društva gdje ga nekako uzimaju zdravo za gotovo. Upravo automobil je seting za rasplet obiteljske dramatike i očajnički pokušaj krpanja braka. Da bi se nosio sa svime, Antoine se anestezira, čime nego alkoholom.

Na putu po djecu koji je dug često staju da bi napunili rezervoar, a i da bi Antoine nešto popio. Ni jedan od njih dvoje ne obraća pažnju na vijesti o odbjeglom robijašu. Nakon još jednog stajanja, Helene poludi i ode bez riječi. Antoine sam nastavlja put pretpostavljajući da je Helene krenula vlakom. Na slijedećoj benzinskoj postaji neki muškarac ga zamoli za prijevoz. Nije ni potrebno naglasiti da je to baš taj robijaš…

Priča je bazirana na romanu Georgesa Simeona. Najviše pohvala ide na račun glavnog glumca koji je uspio izbjeći svu potencijalnu patetiku, samožaljenje i lik mučenika. Umjesto toga je odglumio noirovski lik i osvjetlao obraz ne baš posebnom filmu, kažu.