Najbolje na Web-u - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Najbolje na Web-u

Najbolje na Web-u

Dodjeljene su Webby Awards '08, a nagrade su pobrale usamljena djevojka, satirični luk i gej zečevi koji se ševe kao zečevi.

s.p. 08.05.2008 0 komentara

Najbolje na Web-u

Objavljeni su rezultati glasanja za 'internetske Oscare'Webbies. Webbies smo već opširno predstavili, a treba samo ponoviti da stručni žiri i internetski korisnici svake godine nagrađuju najbolje u raznovrsnim web kategorijama.

Ovogodišnja 'osoba godine' je komičar Stephen Colbert, a najbolja filmska stranica je službeni sajt filma o Simpsonima. Podijeljeno je još hrpu priznanja u oko 70 kategorija, a mi smo izdvojili samo par zanimljivih radova s nagradom žirija i/ili publike, koji bi se mogli svidjeti fanovima zabavnih filmova.


'30 Seconds Bunnies Theatre: Brokeback Mountain' - 'Planina Brokeback' skraćena na 1 minutu.

Naš favorit je '30 Seconds Bunnies Theatre' /naslovna/, urnebesna filmska parodija s animiranim zečevima koji za pola minute – minutu rekonstruiraju cijeli film. Nešto u stilu onih viceva u kojima ti treba jedna rečenica da prepričaš lektiru, samo što ovdje imamo vrhunske glumce-zečeve koji inače parodiraju filmske klasike – uz 'Planinu Brokeback' i 'Pakleni šund', 'Casablancu', 'Klub boraca' i 'Titanic'.


Isječci iz projekta 'Crimeface': lice zločina je – interaktivno.

Najbolji u kategoriji eksperimentale je 'Crimeface', britanski interaktivni projekt koji miješa film, literaturu, glazbu i igru, a može se gledati na Netu, DVD-u, preko mobitela i sl. Radnja priče zbiva se u izmišljenoj europskoj metropoli, a fabula počinje istragom jednog ubojstva...


Lonelygirl15 – još jedan klip najpopularnije 'egzibicionistkinje'.

Oni koje zanima serijski format, evo kraljice 'realityja' na internetu - Lonelygirl15. Dobro, možda je razotkrivena kao lažna školarka, ali zrele godine imaju svoje prednosti, pa se naša junakinja može sve slobodnije odjevati. 'Usamljena cura' se nastavlja družiti s gledateljima i već je ušla u 3. sezonu emitiranja.


'You Suck at Photoshop #1: Distort, Warp, & Layer Effects' - kako se osvetiti uz pomoć Photoshopa.

Dobitnik nagrade za najbolji 'edukativni' video i najbolji komični serijal je 'You Suck at Photoshop'. To je priča o tipu koji se želi osvetiti ženi koja ga vara, ali ne može osobno, pa nagrđuje njezin auto – na fotografiji. Photoshop se u ostalim epizodama koristi i za ostale stvari, npr. brisanje prstene s ruke i sl.


'Here Comes Another Bubble' - kako se obogatiti na Netu.

Pobjedu u kategoriji viralnog videa odnio je spot 'Here Comes Another Bubble' koji na melodiju Billy Joelove 'We Didn't Start The Fire' donosi upute o uspjehu u informatičkom biznisu. Nađi dobrog inžinjera, domenu s kul imenom, sve što radiš stavi na blog i Facebook, a za kraj će ti trebati i nešto sreće. E, to je edukativni spot.


'Onion News Network : Panda Demands Abortion' – panda traži svoje 'pravo na izbor'.

Za najbolji scenarij i kratki skeč nagrađeni su naši stari poznanici sa parodijskog sajta Onion, koji u stilu CNN-a mrtvački ozbiljno izvode - urnebesne vijesti. Nagrađena je 'vijest' o zvijezdama countryja koje izvode 'Bomb New York', a 'onionovci' imaju još duhovitih priloga: pandu koja zahtijeva pobačaj, godišnju paradu ninđi koje nitko ne može vidjeti i dječja odjeća kojuju proizvode dječji radnici u Maleziji pod parolom 'Djeca za djecu'. 

Komentari

Nema komentara.