Cannes amenuje kratki film - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Cannes amenuje kratki film

Cannes amenuje kratki film

Short film corner pod geslom 'Kratki film - 100%tni Cannes' pokušava osigurati bolju poziciju kratkim filmovima na tržištu. Bilo je i vrijeme!

14.04.2004 0 komentara

Cannes amenuje kratki film

Općepoznata je stvar da kvaliteta nekog filma ne ovisi o njegovoj dužini. Kratki film sve aktivnije pridonosi vitalnosti svjetske kinematografije i svakako je postao bitnim dijelom svih filmskih festivala, pa tako i Cannesa.

Ove godine Marche du Films ili Smotra filmova u Cannesu, jedan od najvećih događaja svjetskog razmjera na kojem se skupljaju filmaši, distributeri i moćnici filma koji kupuju, ugovaraju poslove, uglavnom - mlate lovu, uključuje u smotru po prvi puta i kratke filmove, te ih na taj način čini globalno vidljivijima i daje im puno važniju ulogu u ekonomiji filmske industrije.

Short Film Corner će omogućiti svim filmskim profesionalcima; organizatorima filmskih festivala, distributerima, kupcima, filmašima da se nađu na istom mjestu te prezentiraju, prodaju i kupuju filmove iz cijelog svijeta.

Marche du Films će ove godine od 12. do 22. svibnja staviti SFC kao središnji događaj u privilegiran položaj odredivši mu prostore Palače festivala u samom srcu smotre sa svojih 200 četvornih metara i to odmah nasuprot Buyers Lounga, dakle kupcima su kratki filmovi servirani pod nos. 

Na 'setu' će biti i soba za projekcije gdje će svi filmovi koji se nude biti prikazani. U slučaju da netko promaši vrijeme projekcije filma za koji je zainteresiran, uvijek će ga moći pogledati na lokalnim kompjuterima.
 
Što se tiče samih filmova, biti će na ponudi njih nekoliko stotina: svi kratki filmovi sa ovogodišnjeg Cannesa, najuspješniji najnoviji kratki filmovi svjetskih festivala, a i filmske nacionalne akademije i sveučilišta dobit će priliku da pošalju svoje najbolje uratke. Impresivno, nema što, kao i uvijek kad je riječ o Cannesu.

Vidljivost i transparentnost festivala osigurat će se dostupnošću informacija o svim ponuđenim filmovima na netu, pravljenjem kataloga kratkih filmova i prigodnom prezentacijom po medijima. Registracija filma ispod 30 minuta je 130, a za filmove između 30 i 59 minuta 200 eura, s tim da je digitalizacija filma uključena u cijenu.

Da bi se što više zainteresiralo ciljane korisnike za ovu akciju, kao kod svakog pravog marketinškog plana nudi se i primamljiv mamac: svi filmovi koji budu prijavljeni ulaze automatski u trku za sudionike sljedećeg filmskog festivala u Cannesu.

Molimo jedan imaginarni pljesak u vašim glavama za ovu inicijativu jer složit ćete se da bi svakako bilo krasno prije dugometražnih filmova u kinima pogledati jedan vrhunski kratki, a možda, možda  je ovo začetak ideje o prodaji kino ulaznica za 100minutne blokove kratkog filma.

www.cannesmarket.com
www.shortfilmcorner.com

Komentari

Nema komentara.