Nijemi film marketinškog dvojca - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Nijemi film marketinškog dvojca

Nijemi film marketinškog dvojca

Koliko je vremena potrebno spikeru u reklamama da kaže što želi? Tridesetak sekundi, najviše minuta. Duo Lall/ Bandhopadhyay snimili su 10 minutnu nijemu ljubavnu priču.

08.12.2003 0 komentara

'Obično su filmovi prepuni dijaloga, a priča našeg filma je efektna i bez dijaloga.' – objašnjava producent filma Lall. 'Kako sam se deset godina bavio reklamama i 30 sekundi mi je puno vremena. Tako da mi se 10 minuta čini više nego dovoljnim da se ispriča kompletna priča. Važno je napomenuti da se ova ideja mogla protegnuti na dva sata. Mogli smo dodati pjesme i nepotrebne dijaloge, kao i svi ostali.' – dodao je.

'Jezik nije barijera. Umjesto normalnim dijalozima, pokušao sam govoriti kamerom i zvučnim efektima.' – objašnjava redatelj Sudip Bandhopadhyay. I tako su, ograničenog budžeta, krenuli s dramaturgijom koncepta, pisanjem scenarija i okupljanjem ekipe. 'Postigli smo nešto što se smatralo nemogućim. Kako nismo imali novca, morali smo uraditi 'domaći rad', i odlučiti o svim scenama unaprijed. To je bio veliki izazov.' – kaže Bandhopadhyay.

Glumci Rahul Bose i Nauheed Cyrusi na snimanju filma.

'Vjerovali ili ne, nitko od ekipe nije plaćen. Imali smo film, ali ne i novac, pa su nam pomogli iz Adlabsa. Cijeli film je snimljen za 70 tisuća rupija (cca 18 rupija = 1 kn), u jednom jedinom danu, 25. studenog.' – priča Lall.

Trenutno je The Fall u fazi postprodukcije, biti će gotov za dvadesetak dana, a planiraju ga poslati na festivale u Indiji i po svijetu. Smatraju da će im film biti 'kamen temeljac' za buduće projekte za koje imaju potporu svojih bivših kolega iz branše. Već za travanj planiraju početi sa snimanjem dugometražnog filma. Iako se u Indiji godišnje snimi mnogo filmova, izgleda da ovaj dvojac ima što reći. Možda i izvan indijskih krugova.

Komentari

Nema komentara.