Počinje škola - u Kinoklubu Zagreb! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Počinje škola - u Kinoklubu Zagreb!

Počinje škola - u Kinoklubu Zagreb!

Ovog četvrtka održava se uvodno predavanje, a 4.11. kreće prvo predavanje nove Filmske škole Kinokluba Zagreb!

s.p. 24.10.2014 0 komentara

Počinje škola - u Kinoklubu Zagreb!

Pozivamo vas na uvodno predavanje novog ciklusa Filmske škole koje će se održati u četvrtak 30.10.2014. u 19:00, u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14. Filmska škola krenut će prvim predavanjem 04.11.2014. u 19:00.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže koja je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Polaznici radionice uz teoriju filma prolaze i kroz cijeli proces produkcije i postprodukcije igranog filma. U suradnji sa mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijaju vlastitu ideju u scenarij, snimaju te montiraju sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Radionica traje dva mjeseca i nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta; te montaža. Prvi dio - scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kameru i rasvjetu predaje Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok montažu predaje montažer Jan Klemsche.

Nakon položenog komisijskog ispita slijede podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka. Članovi KKZ-a mogu koristiti sve produkcijske uvjete Kinokluba Zagreb, kao i pohađati napredne radionice koje su za članove besplatne. Radionice scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog, eksperimentalnog filma samo su neke od njih, a vode ih renomirani predavači i filmski autori. Članovi KKZ-a svojim su filmovima sudjelovali na mnogim hrvatskim i stranim festivalima i revijama, a Kinoklub Zagreb ima tradiciju bavljenja amaterskim filmom dugu osamdeset i šest godina što ga čini najdugovječnijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na uvodno neobavezno predavanje gdje će iz prve ruke od predavača saznati sve što ih o filmu i Filmskoj školi zanima! Vidimo se na uvodnom predavanju!

Info i prijave:
Lana Kosovac, kosovac.lana@gmail.com

Komentari

Nema komentara.