Crno i zeleno - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Crno i zeleno

Crno i zeleno

Noir Festival dovodi Eddieja Mullera, Screen on the Green mijenja termin, Tabor predstavio filmove, a sprema se i radionica u Rijeci.

Goran Trivić 06.06.2013 0 komentara

Crno i zeleno

Nakon Joa Nesbøa, velike zvijezde skandinavskog noira kojeg su obožavatelji ovog stila mogli upoznati u travnju, NOIR FESTIVAL u Zagreb dovodi i 'cara noira' - Eddieja Mullera /naslovna/ i jednog od najpoznatijih svjetskih parfumera Mauricea Roucela. Od 13. do 15.lipnja noiroljupci će moći uživati u bogatom programu, u diskusiji Eddieja Mullera i Mime Simić, u projekcijama filmova prema izboru ovog cara noira, u finim mirisima i olfaktornim užicima pod paskom Mauricea Roucela, u projekcijama hrvatskih noir filmova prema izboru Nikice Gilića i noir glazbenim klasicima.

Nakon što zbog loših vremenskih (ne)prilika nisu bili u mogućnosti održati prvi vikend SCREEN on the GREEN-a, organizatori planirani program prebacuju na nove termine četvrtkom. Sve dodatne informacije i aktualne novosti bit će pravovremeno objavljene na službenom webu www.screen.com.hr

Predstavljeni su filmovi u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji 11. Tabor film festivala. Sve detalje možete saznati na ovom linku.

Vanja Černjul i Goran Dukić pokreću Pixel Film, TV and New Media School u Rijeci. Radionica Pixel Film, TV and New Media School u Rijeku dovodi vrhunske filmske profesionalce koji će od 1. do 5. srpnja u pet intenzivnih dana filmske studente i zaljubljenike u film podučiti osnovama režije i produkcije. Predavači na radionici bit će Vanja Černjul, Goran Dukić i Mike Cahill, filmaši s američkom adresom i bogatim iskustvom u televizijskoj produkciji i nezavisnom filmu.

Festival eksperimentalnog filma i videa VIDEOEX, čije se 15. izdanje održava od 25. svibnja do 2. lipnja u Zürichu, posvetio je dio programa zagrebačkoj i beogradskoj sceni eksperimentalnog i animiranog filma. Program se sastoji od pet programa koje su selektirali Diana Nenadić, Festival 25 FPS i Duscha Kistler.

Prva klapa 'Otoka ljubavi', novog filma cijenjene redateljice Jasmile Žbanić pala je prošloga tjedna u Poreču. Film nastaje u produkciji Produkcije Živa iz Hrvatske, u koprodukciji s Komplizen Filmom iz Njemačke, Okofilmom iz Švicarske i Deblokadom iz Bosne i Hercegovine, a snimat će se do sredine srpnja 2013. na nekoliko lokacija u Hrvatskoj.

U konkurenciji od deset filmova, dugometražni dokumentarni film Branka Ištvančića 'Od zrna do slike' osvojio je Grand prix i nagradu za najboljeg redatelja na Festivalu hrvatskih vjerskih filmova, koji se od 30. svibnja do 1. lipnja održavao u Trsatu.

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 7. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 7. do 9. studenoga 2013. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2013. Pravilnik, prijavnicu te ostale informacije možete naći na službenoj internetskoj stranici Festivala.

U organizaciji udruge Blank u Zagrebu će se od 12. do 16. lipnja održati besplatna početna filmska radionica za umirovljenike. Više informacija o radionici potražite na: http://blankzg.hr/pocetna_filmska_radionica_umirovljenici.html

U ljetnom kinu Doma tehnike u Osijeku se 06. srpnja održava jedanaesti po redu Gastro Film Fest – revija filmova na temu hrane i pića. Organizatori, Video klub Mursa i Turistička zajednica grada Osijeka pozivaju sve zainteresirane autore da prijave svoje radove putem sljedećeg linka do 26. lipnja.

'Košnice' ('Hives'), dugometražni igrani film nastao u suradnji pet filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Koelna i Praga, bit će u nedjelju, 9.lipnja, prikazan na Festroia International Film Festivalu u portugalskom Setubalu. Film je hrvatsku premijeru imao ljetos u službenoj konkurenciji festivala u Puli, a potom je prikazan i na Motovun film festivalu, dok su međunarodnu premijeru Košnice imale na 'A' festivalu u San Sebastianu. Sjajan je to uvod u idući tjedan u kojem 'Košnice' kreću u distribuciju u Hrvatskoj, premijerom u Kinu Europa, 13. lipnja u 20h.

Komentari

Nema komentara.