Tvornice i dvorci  - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Tvornice i dvorci

Tvornice i dvorci

Pulska filmska tvornica traži filmaše, Tabor film festival priprema program u dvorcu, a Sisak eko film festival gostuje u Zagrebu.

s.p. 29.05.2013 0 komentara

Tvornice i dvorci

Festival igranog filma u Puli i Pulska filmska tvornica pozivaju sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade filma koja se održava u sklopu popratnih programa 60. festivala igranog filma u Puli. 9. ljetna radionica izrade filma 'Pulska filmska tvornica 2013.' omogućava polaznicima da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju vlastiti kratkometražni film, a održava se od 31. svibnja do 29. lipnja 2013. Budući se ove godine obilježava 60. godina Festivala igranog filma u Puli tema radionice je metafilm, odnosno stvaranje filma, film u filmu, odnos ljudi prema filmu i dogodovštine iz Arene. Rok za prijavu je 29. svibnja 2013. Detaljne informacije o radionici i uvjetima za prijavu dostupne su na ovoj poveznici.

11. Tabor film festival priprema bogati popratni program. Gostujući program Europske filmske akademije pod nazivom Kratko je važno! /Short matters!/ publici Tabora prezentira filmove nominirane u 2012. godini (EFA Short Film Nominations). TFF je organizirao i dvije radionice, a u sklopu festivala posjetitelji će moći pogledati i izložbu prikladnog filmskog naslova Ritam zločina splitskog umjetnika Slobodana Tomića.

Prije samog festivala za velike, u Zaboku se od 3. do 5. lipnja održava 2. KIKI Tabor - međunarodni festival kratkometražnog filma za malene, na kojem će se najmlađoj filmskoj publici ponuditi prava riznica filmova iz Rusije, Estonije, Njemačke, Slovenije, Švicarske, Japana, Poljske, Kanade, Latvije, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Irana, ali i mnoga hrvatska ostvarenja. Program je natjecateljskog karaktera te će se dodijeliti trofej i novčana nagrada u iznosu od 250 eura. Partner Tabor film festivala, talijanski Sedicicorto International short film festival za mališane je također pripremio blok najboljih talijanskih filmova, a KIKI je ostvario i suradnju s nedavno završenim VAFI-jem, s kojeg dolazi selekcija od 15 najboljih filmova.  

U zagrebačkom KIC Art kinu možete pogledati zanimljive filmove ekološke tematike s upravo završenog Sisak Eko Film festivala - SEFF-a 2013. SEFF - Sisak Eko Film Festival jedinstveni je hrvatski filmski festival sa svim elementima pravog putujućeg festivala o zaštiti okoliša. Ulaz na sve projekcije je besplatan. Detaljan raspored projekcija pogledajte na: http://www.kic.hr/kino.php, a više informacija o SEFF-u potražite na: http://www.domkkv.hr/

Zagreb Film Festival poziva na prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz inozemstva. Radionica će se održati u vrijeme Festivala (od 21. do 25. listopada 2013.) u trajanju od 5 dana. Više informacija o radionici Moj prvi scenarij i Industriji mladost! potražite na www.zagrebfilmfestival.com.

Između 57 filmova prikazanih na ovogodišnjem Festivalu židovskog filma Zagreb, publika je najboljima ocjenila sljedeće naslove: u igranom programu njemački film 'Nadarena djeca' Markusa Rosenmüllera, a u dokumentarnom američki film 'Mišina fuga' redatelja Seana D. Gastona.

Festival DORF iz Vinkovaca i Internacionalni filmski festival Cinema City iz Novog Sada pozivaju filmske autore i studente (starosti do 30 godina) s iskustvom rada na filmu na sudjelovanje u radionici dokumentarnog glazbenog filma FILM IT LOUD. Radionica će se održati tijekom 6. Festivala Cinema City u Novom Sadu, koji ove godine traje od 26. kolovoza do 1. rujna 2013. Rok za prijavu je 1. srpnja 2013. Detaljne informacije o radionici i uvjetima za prijavu dostupne su na ovoj poveznici.

Na festivalu SEE a Paris, festivalu filma jugoistočne Europe, Ana Karić osvojila je nagradu za najbolju glumicu u filmu 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića. Treće izdanje festivala održavalo se od 22. do 25. svibnja.

Uskoro ističe rok za prijavu za sudjelovanje talentiranih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Europe u Sarajevo Talent Campusu, u okviru 19. Sarajevo Film Festivala. Prijave na 7. Sarajevo Talent Campus otvorene su za scenariste, redatelje, glumce, producente i filmske kritičare. Rok za prijavu je 1. lipnja 2013. Detaljne informacije o radionici i uvjetima za prijavu dostupne su na ovoj poveznici.

Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara, članica Hrvatskog filmskog saveza i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava po šesti put od 5. do 11. listopada 2013. godine. Krajnji rok za slanje radova je 15. lipnja 2013. Prijavnica i uvjeti sudjelovanja mogu se pronaći na ovoj poveznici.
 
Na redovitoj godišnjoj sjednici NISI MASE novom predsjednicom europske asocijacije mladih filmaša izabrana je članica izvršnog odbora Kinokluba Zagreb zadužena na međunarodnu suradnju, Daria Blažević. NISI MASA je europska mreža neprofesijskih filmskih udruga sa sjedištem u Parizu, a trenutno je prisutna u 26 zemalja. Zadatak NISI MASA organizacije je otkrivanje, promoviranje i poticanje zajedničkog rada mladih stručnjaka, studenata i entuzijasta koji imaju zajednički interes – razvijati europsku kinematografiju.

Komentari

Nema komentara.