Smijte se uz dobre filmove! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Smijte se uz dobre filmove!

Smijte se uz dobre filmove!

Uskoro se održava 1. Filmski festival smijeha, a možete se zabaviti i uz dobre filmove djece i studenata!

s.p. 20.03.2013 0 komentara

Smijte se uz dobre filmove!

Pozivaju se svi na 1. Filmski festival smijeha - FIFES, koji će se održati 5. i 6. travnja u Studiju smijeha, Vlaška 92, Zagreb! Ako i Vi želite biti dobar glas festivala, javite se na prijava@fifes.eu i postanite volonter/promotor smijeha. Postanite i Vi dio festivala i dajte svoj glas najsmješnijem filmu, jer je jedna od nagrada – nagrada publike. Ulaz je slobodan, pa dođite i smijte se u dobroj atmosferi!
 

Najava 1. Festivala smijeha.

Otvorene su prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Ovogodišnji glavni filmski grad za najmlađe filmoljupce je Kutina, a partner u organizaciji Revije je Osnovna škola Stjepana Kefelja iz Kutine. Radovi se prijavljuju online putem pristupom na sljedeći link, a  krajnji rok za prijavu je 15. lipnja 2013. Svi detalji o uvjetima sudjelovanja mogu se pronaći na www.hfs.hr ili na http://revijadjece.hfs.hr.

U emisiji Školski sat u okviru Programa za djecu i mlade HRT-a u tijeku je filmski nagradni natječaj 'PAZI, SNIMA SE!' Natjecatelji moraju imati između 10 i 15 godina, a mogu snimiti film u trajanju do 10 minuta na slobodnu temu. Rok za slanje radova je 29. ožujka 2013. na adresu: HRT, Prisavlje 3, Program za djecu i mlade, 10000 Zagreb. Nagrađena ekipa ili autor odlazi na Međunarodni filmski festival CIUAK Junior u Trevisu u Italiji. Dodatne informacije mogu se dobiti na www.hrt.hr/mladi ili na e-mail: skolski_sat@hrt.hr

'Razgovori ugodni' naziv je novog programa - ciklusa prezentacije mladih video autora/ica u organizaciji Nives Sertić, koji će se održati 20. ožujka u MM centru, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan. U prvom 'Razgovoru ugodnom' prikazat će se radovi autorica iz generacije koja je nedavno iskoračila iz ALU, Zagreb, Odsjeka za animirani film i nove medije. Nakon uvoda i projekcija, slijedi razgovor s autoricama.

‘Krugovi’, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, osvojili su nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, na dodjeli održanoj 16. ožujka. Ovo je treća nagrada za 'Krugove' otkako je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu u siječnju.


'Krugovi', trailer.

Na natječaj za 22. Dane hrvatskog filma koji će se održati od 15. do 21. travnja pristiglo je gotovo 300 filmova. Selekcijska komisija u sastavu Božidar Trkulja, Irena Paulus te Daniel Kušan, predvođena umjetničkim savjetnikom festivala Boškom Piculom, objavit će program konkurencije krajem ožujka. Više informacija uskoro potražite na dhf.sczg.hr i www.sczg.unizg.hr.

Unutar kina Europa predstavljen je novi višenamjenski prostor koji će zaživjeti i kao kino dvorana – dvorana Müller svim će posjetiteljima u ugodnom ambijentu i u visokoj rezoluciji nuditi filmove s redovnog kino programa! U prostoru će se i dalje održavati izložbe, promocije knjiga, predavanja i slična događanja.

Na Akademiji dramske umjetnosti ove se godine, od 05. do 07. travnja, održava 10. F.R.K.A. - Filmska revija kazališne akademije. Radi se o reviji studentskih filmova koji su nastali u produkciji ADU, a na njoj će se prikazati pedesetak najuspjelijih radova budućih hrvatskih filmskih zvijezda, uz međunarodni program čiji je gost Fakultet filma i televizije iz Bratislave.

U subotu, 23. ožujka, u 20h Viktor Popović ugostit će u sklopu svoje samostalne izložbe nagrađivanog animatora Veljka Popovića. Razgovor s Veljkom Popovićem voditi će Ana Cvitaš, a Popović će predstaviti proces rada na animiranom filmu vodeći gledatelje kroz nastanak njegova filma 'Dove sei, amor mio', nakon čega će isti film publika moći pogledati u cijelosti.

Eksperimentalni film 'Site Selection' redateljice Mare Šuljak uvršten je u program 59. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, jedne od najprestižnijih filmskih manifestacija posvećenih ovoj filmskoj formi. U popratnom programu festivala bit će prikazani dokumentarni radovi Petra Krelje, Krste Papića i Zorana Tadića. Festival će se održati od 2. do 7. svibnja.

Otvorene su prijave za 10. Međunarodni etno film festival – Srce Slavonije! Detaljnije informacije o cijeloj manifestaciji mogu se pronaći na web stranicama www.rezovi.eu, a za sva ostala pitanja svi zainteresirani mogu se obratiti na e-mail rezovi@gmail.com. Natječaj je otvoren do 01. svibnja 2013.

Komentari

Nema komentara.