Tjedan kratkih filmova - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Tjedan kratkih filmova

Tjedan kratkih filmova

Ovoga tjedna počinje kratkometražni Animafest, a vi možete svoje kratkometražne filmove prijaviti na pregršt natječaja.

s.p. 29.05.2012 0 komentara

Tjedan kratkih filmova

U utorak, 29. svibnja, počinje jubilarno izdanje Animafesta Zagreb posvećeno kratkometražnom animiranom filmu. Besplatna mobilna aplikacija Animafest 2012. nudi vam mogućnost pregledavanja filmskog programa i uključuje fotografije filmova, sinopsise i raspored projekcija. Aplikacija je dostupna na ovom linku za download.

U Sisku je završen 5. Sisački eko film festival, a publika je s prosječnom ocjenom 4.16 nagradila Luku Klapana za film 'Naš kruh'. Drugoplasirani film s ocjenom 4.12 je animirani film 'Kolinje' Marka Dješka, dok je trećeplasirani film 'Javorov kod' Hasana Arnautovića s ocjenom 4.08. Filmovi s festivala će do kraja godine gostovati još u Puli, Rijeci, Murteru, Brodarici, Tribunju, Šibeniku i ostalim mjestima Hrvatske.

Posljednjom projekcijom zatvoreno je šesto izdanje Festivala židovskog filma. Među 54 prikazana filma publika je dala svoj glas za ponajbolje naslove – prema njihovom sudu, najbolji igrani je njemački film 'Izgubljeno vrijeme' redateljice Anne Justice, a među dokumentarnim naslovima isti broj glasova osvojili su 'Nickyjeva obitelj' slovačkog redatelja Mateja Minača i izraelski film 'Mlohave ruke' redatelja Ofera Inova.


'Izgubljeno vrijeme', trailer.

U četvrtak, 31. svibnja, u kinu Grič bit će prikazani pobjednički filmovi s ovogodišnjeg ETNOFILm festivala: 'Gorko korijenje: Kraj mita iz Kalahari pustinje' s početkom u 20 h i 'Cholita Libre: Ako se ne boriš, unaprijed si izgubio' s početkom u 21:30 h. Sve projekcije su besplatne.

Screen on the Green nastavlja s bogatim glazbenim i filmskim programom na otvorenom. Sve dodatne informacije i aktualne novosti možete pronaći na službenom webu www.screen.com.hr.

Natječaj kratkog amaterskog filma 'doFuraj svoj film!' već se devetu godinu zaredom odvija kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Ove godine natječaj je otvoren do 1. lipnja. Više informacija i prijavnicu potražite na http://www.pulafilmfestival.hr/hr/index.php?p=list&group=69

Motovun Film Festival će od 23. do 29. srpnja 2012. u Motovunu ponovo održati radionicu produkcije filmskih festivala. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje da se o radionici informiraju ili prijave putem službene stranice. Rok za prijavu sudionika iz Hrvatske je 6. lipnja 2012. Otvoren je poziv za prijavu kratkometražnih filmova u program Motovun Film Festivala Motovunski kratki. Rok za prijavu filmova u trajanju do 15 minuta je 1. lipnja 2012., a prijavnicu možete pronaći ovdje.

Organizatori LFF-a – udruge Delta i Restart – pozivaju sve autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj za sudjelovanje na 10. izdanju Liburnia Film festivala. Više na www.liburniafilmfestival.com.

Palunko i Tabor film festival po drugi puta organiziraju Palunkovu scenarističku školicu pod vodstvom Irene Krčelić, posebno namijenjenu srednjoškolcima iz Zagorja. Detalje možete pročitati ovdje.

Ovogodišnje, četvrto izdanje Kastav film festivala koje traje od 14. do 16. lipnja na Kastvu, uvodi novitet - glazbeni program na otvorenom. Važno je napomenuti kako su svi koncerti, kao i projekcije, besplatni. Podsjećamo da svoje filmove možete prijaviti do 01.06. Više na http://www.kastavfilmfestival.com/hr/

Međunarodna umjetnička i produkcijska platforma Bacači sjenki organizira audiciju za dokumentarno-igrani film ''Na rubu pameti', inspiriran istoimenim romanom Miroslava Krleže. Audicija za film održat će se u subotu, 2.6. i nedjelju, 3.6., u Kući za ljude i umjetnost Lauba, Baruna Filipovića 23a, u Zagrebu. Prijave se primaju do 30. svibnja emailom na adresu audicijanarubupameti@gmail.com. Kandidati se mole da u prijavi navedu kontakt podatke, dob i kratki opis motivacije za sudjelovanje.

ŠKVER je umjetnički projekt, treći po redu, u trajanju od tjedan dana koji se sastoji od radionice u prostorima lošinjskog brodogradilišta i popratnih dogadanja, te okuplja preko 20 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, s raznih polja umjetnosti rubnog karaktera i eksperimentalnog izraza. U sklopu projekta održat će se projekcije s festivala eksperimentalne animacije iz Chicaga i analogne live projekcije.

Pozivaju se autori, sudionici market projekcija kratkometražnih filmova Short Film Corner u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu da prijave svoje kratkometražne filmove na Impossible film contest 2012. Rok za prijavu filmova je 15. lipnja 2012., a dodatne informacije možete pronaći ovdje.

1. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu će se održati uvodna konferencija projekta Balkans’ Memory koji se bavi očuvanjem i vrednovanjem audiovizualne baštine na Balkanu. Program konferencije je dostupan na ovom linku.

Komentari

Nema komentara.