Putuj, vjeruj, snimaj - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Putuj, vjeruj, snimaj

Putuj, vjeruj, snimaj

Traže se filmovi o putovanju i susretima te vjerski filmovi, a nude se osobni filmovi – snimljeni mobitelom!

s.p. 10.04.2012 0 komentara

Putuj, vjeruj, snimaj

Međunarodni natječaj za kratkometražni film Journeys Awards poziva filmaše u usponu da snime film na temu putovanja. Joruneys Awards je nastao 2009., kada se francuski modni brend Louis Vuitton povezao s cijenjenim hongkonškim redateljem Wongom Kar-waijem kako bi stvorili poseban natječaj za kratkometražne filmove s temom putovanja.

Ove godine organizira se drugo izdanje natječaja, u kojem se Louis Vuitton povezao s Lucom Guadagninom, talijanskim redateljem poznatom po filmu 'Ja sam ljubav'. Guadagnino će predsjedavati žirijem u kojem će se tražiti najoriginalniji film koji se bavi promišljanjem susreta s drugim ljudima, kulturama ili sa samim sobom. Završeni filmovi u trajanju od tri do pet minuta mogu se prijaviti do 18. lipnja, a više o natječaju možete saznati na službenim stranicama.

Ovaj petak, 13.04., u Dokukinu gostuje sarajevski redatelj Nedžad Begović kojeg se možda sjećate iz 2006. kada je nevjerojatno toplim humorom osvojio nagradu publike i žirija na 2. ZagrebDoxu za film 'Sasvim lično'. U petak u 19h možete pogledati ovaj prekrasan film na velikom platnu malog kina za dokumentarce, a nakon projekcije kino će ugostiti Begovića.

Njegov najnoviji 'Film mobitelom' /naslovna/ već je obišao važne festivale, a u njemu autor na vrlo zabavan način ispituje umjetničke slobode unutar tehničkog ograničenja mobitela. 'Film mobitelom' možete pogledati u petak u 21h, a nakon projekcije ostanite na razgovoru s redateljem.


'Film mobitelom', trailer.

U hrvatskom marijanskom svetištu na Trsatu u Rijeci, od 7. do 9. lipnja održat će se 3. Festival hrvatskih vjerskih filmova koji organiziraju Istra film i Franjevački samostan Trsat. Ovaj specijalizirani filmski festival okuplja i vrednuje godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i hrvatskoj dijaspori.

U tijeku su prijave filmova za treće izdanje festivala. Ispunjenu prijavnicu treba poslati mailom na bernardin@istrafilm.hr. Tri primjerka DVD-a prijavljenih filmova mora se poslati do 30. travnja 2012. na adresu: FRANJEVAČKI SAMOSTAN TRSAT, Frankopanski trg 12, 51000 RIJEKA.

Zagreb film je objavio Natječaj za produkciju animiranih filmova. Na natječaj se prijavljuju projekti animiranih filmova namijenjeni produkciji ili koprodukciji Ustanove Zagreb film, a natječaj je otvoren do 4. svibnja 2012. Objava, pravilnik te prijavnica nalaze se na web stranici Zagreb filma.

Komentari

Nema komentara.