Već znamo što čujemo - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Već znamo što čujemo

Već znamo što čujemo

Završio je 3. Festival hrvatskog animiranog filma, Pula objavila natječaj, domaći filmovi idu u Oberhausen, a Brešan i Bobo Jelčić snimaju filmove.

s.p. 28.03.2012 0 komentara

Već znamo što čujemo

Ovog vikenda je svečanom dodjelom nagrada u kinu Europa zatvoren 3. Festival hrvatskog animiranog filma. Grand Prix osvojio je film 'Ja već znam što čujem' autora Darka Masneca koji je nagrađen i kao najbolji studentski film. Najboljim autorskim filmom proglašen je 'Cvijet bitke' Simona Bogojevića Naratha, dok je najbolji namjenski film 'Sam na Plesu' Natka Stipaničeva. Najbolji dječji film je 'Kuća ogledala' sudionika Škole crtanog filma Narodnog sveučilišta Dubrava, a posebnim priznanjem nagrađen je animirani film 'Otac'. Prema ocjeni publike, najbolji film je 'Sotonin sin' (naslovna fotografija) autora Marka Dješke iz programa studentski film.

'Sam na Plesu' Natka Stipaničeva

Festival igranog filma u Puli upućutio je poziv za prijave za Nacionalni program igranog filma i to za Glavnu sekciju i Sekciju manjinskih koprodukcija te za program Filmovi u nastanku i Program hrvatskog kratkog igranog filma 59. festivala. Prijave se moraju poslati do 1. svibnja 2012. Uvjeti prijava i prijavnice se nalaze na web stranici Festivala.

Ovoga će se tjedna u prostorijama Kinokluba Zagreb održati generalna skupština NISI MASE koja okuplja mlade filmaše iz cijele Europe. Vrijeme održavanje je od četvrtka 29. ožujka do 1. travnja 2012. godine.

Tri hrvatska filma prikazat će se u sklopu 58. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu. 'Le Samouraï' Ivana Faktora i 'Zimica' Hane Jušić bit će prikazani u sklopu Međunarodnog natjecateljskog programa, dok je 'The Spectres of Veronica' Dalibora Barića primljen u MuVi International, popratni program inovativnih glazbenih spotova.

Završile su pripreme za početak snimanja 'Obrane i zaštite', novog filma redatelja i scenarista Bobe Jelčića. Snimanje će trajati pet tjedana na lokacijama u Mostaru i Čapljini, a u glavnim ulogama ćemo vidjeti Bogdana Diklića i Nadu Đurevsku u priči o predrasudama, ljudskim slabostima te o sukobu s društvom kao i sa samim sobom.

U Zagrebu je počelo snimanje novog dugometražnog igranog filma Vinka Brešana, mediteranske komedije 'Svećenikova djeca'. Film nastaje prema motivima istoimene drame scenarista Mate Matišića, u produkciji zagrebačke tvrtke Interfilm.  Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje s trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma kako bi poboljšao natalitet lokalnog stanovništva. Glumačku ekipu predvode Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Dražen Kühn i Nikša Butijer.

Komentari

Nema komentara.