Rock i postjugoslavenski film - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Rock i postjugoslavenski film

Rock i postjugoslavenski film

Gledajte DORF u Vinkovcima i Rijeci, čitajte Juricu Pavičića i poželite sreću našim filmovima u Portugalu i Francuskoj.

s.p. 28.02.2012 0 komentara

Rock i postjugoslavenski film

 Festival dokumentarnog rock filma – DORF održat će se od 02. do 04. ožujka u Vinkovcima i od 15. do 18. ožujka u Rijeci. Festival sadrži i bogat popratni program (izložbe, koncerti, DJ nastupi, promocije knjiga, radionice dokumentaraca, sajam vinilnih ploča, koncerti), a više informacija i fotografija pronađite u sekciji Program na službenoj stranici Festivala http://dorf-vk.com/.

'Postjugoslavenski film' naslov je nedavno objavljene knjige Jurice Pavičića u kojoj autor analizira kinematografije zemalja bivše Jugoslavije u kontekstu ideološko-povijesnih i društvenih silnica. Gosti Književnog petka - Dalibor Matanić, Jurica Pavičić i Hrvoje Turković - razgovarat će o toj temi, a urednik i voditelj tribine je Tonči Valentić. Književni petak će se održati 2. ožujka u 20 sati u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat.

32. Fantasporto - međunarodni filmski festival u Portu (Portugal) održava se od 24. veljače do 3. ožujka 2012. Animirani film 'Cvijet bitke' Simona Bogojevića Naratha (Bonobostudio) uvršten je u kratkometražnu konkurenciju Festivala zajedno s još šesnaest filmova iz cijelog svijeta, a u okviru programa kratkometražnih filmova FANTAS IN SHORTS posebnim programom predstavit će se četrdesetak recentnih hrvatskih filmova. Fantasporto je najveći filmski festival u Portugalu, a od svog osnutka 1981. stavlja naglasak na žanrove fantastike i SF-a. Popis hrvatskih filmova iz programa FANTAS IN SHORTS nalazi se ovdje.

Festival Perforacije će gostovati od 27. veljače do 3. ožujka 2012. na DañsFabrik festivalu u Brestu u Francuskoj, s programom Contrefugue. Zvonimir Dobrović, umjetnički ravnatelj Perforacija i selektor programa Contrefugue, kaže za umjetnike (među kojima su mnogi koji se prvi put predstavljaju u Francuskoj) da će 'malo protresti stvari, postavljajući nove izazove formatu u kojem rade i eksperimentirati sa vlastitim metodama'.

Jubilarno, deseto izdanje Berlinale Talent Campusa ugostilo je troje hrvatskih filmaša: glumicu Dijanu Vidušin i snimatelja Danka Vučinovića kao polaznike programa, te producenticu Ankicu Jurić Tilić iz produkcijske kuće Kinorama koja je sudjelovala na panelu koju je organizirao program MEDIA. Ovogodišnje izdanje svojim je polaznicima omogućilo šestodnevni program radionica i panela kroz koje su dobili priliku učiti od profesionalaca iz industrije, kao i izmijeniti iskustva s kolegama diljem svijeta.

Komentari

Nema komentara.