Od Berlina do Trešnjevke - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Od Berlina do Trešnjevke

Od Berlina do Trešnjevke

Hrvati imaju štand u Berlinu - i filmove na Trešnjevci!

s.p. 08.02.2012 0 komentara

Od Berlina do Trešnjevke

Uskoro počinje 62. Berlinski filmski festival (9.-19.2.2012.). U službenom programu Panorama je i hrvatska manjinska koprodukcija 'Parada', a predstavnici HAVC-a bit će prisutni i na jednom od najvećih svjetskih filmskih sajmova, EUROPEAN FILM MARKETU u sklopu kojeg će se održati projekcije hrvatskih igranih filmova. HAVC će u Berlinu biti prisutan na štandu 116 na prvom katu muzeja Martin-Gropius-Bau gdje se mogu dobiti informacije o hrvatskim filmovima, promotivni materijali te može zatražiti sastanak s predstavnicima Centra.

U tijeku su prijave kratkometražnih filmova u natjecateljski program 6. međunarodnog filmskog festivala Kratkofil Plus koji će se održavati u srpnju 2012. u Banja Luci (BiH). Pozivaju se autori/ce da prijave svoje filmove trajanja do 20 (iznimno do 30 minuta) i dovršene nakon 1. siječnja 2010. godine. Rok za prijavu je 31. ožujka 2012. Pravila i online prijavnica nalaze se ovdje.

Festival Perforacije poziva vas na promociju knjige i filma 'Apsolutni umjetnik (sjećanje i osjećaj) Antonio Gotovac Lauer' Vlaste Delimar i Milana Božića. Promocija će se održati u zagrebačkom Kinu Europa, u četvrtak, 09. veljače 2012. u 19,30h, a nakon projekcije filma održat će se domjenak na polukatu kina Europa.

U četvrtak, 09. veljače u 19h, u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14, održat će se uvodno predavanje 'Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže'. Tijekom radionice stiču se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb. Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači. Info na http://www.kkz.hr/?p=748. U Kinoklubu Zagreb se održava i rođendanska projekcija za Toma Gotovca, jednog od najznačajnijih autora Kinokluba Zagreb. Info na http://www.kkz.hr/?p=752.

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox objavio je popis filmova u programima 8. ZagrebDoxa, a možete ga pogledati na službenim stranicama ZagrebDoxa.

Još jednom podsjećamo da se u Centru za kulturu Trešnjevka održavaju projekcije najboljih suvremenih hrvatskih filmova. Raspored projekcija potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.