Odabran program za sedmi 25 FPS - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Odabran program za sedmi 25 FPS

Odabran program za sedmi 25 FPS

33 filma natječu se za nagrade na Internacionalnom festivalu eksperimentalnog filma koji će se krajem rujna po sedmi put održati u Zagrebu

filmski.net 20.07.2011 0 komentara

Odabran program za sedmi 25 FPS

Sedmo izdanje 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa održavat će se od 20. do 25. rujna 2011. u zagrebačkom Kinu SC, a nedavno je objavljen njegov natjecateljski program. Selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul iz 1200 prijavljenih filmova odabrale su 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije. Među njima se nalaze 'K14' hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu, te nova autorska lica. Listu odabranih filmova pogledajte ovdje.

O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u sastavu američkog filmaša Bena Russella, austrijske grafičke dizajnerice i videoumjetnice Tine Frank, te hrvatske kustosice Tanje Vrvilo, a svaki od njih predstavit će se i posebno kuriranim programima.

25 FPS će i dalje predstavljati niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema i izbor iz recentne domaće eksperimentalne produkcije u programu Hrvatski fokus, a ove godine festival uvodi i novitet koji će garantirano nadražiti nepca ljubitelja eksperimentalnog filma. Radi se o programu Kino 16 sastavljenom od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima. Kako izgleda znanstveno-fantastični dokumentarac? Koliko radikalni u razotkrivanju ljudske intime mogu biti internetski clipovi? Ti hibridni naslovi odgovorit će vam na ova pitanja i potaknuti vas na mnoga druga.

Sve su projekcije i ove godine besplatne, a s programom ćemo vas pobliže upoznati tijekom rujna.

Za dodatne informacije posjetite službenu stranicu festivala www.25fps.hr.

 


 

Komentari

Nema komentara.