Veseli i angažirani Webbyji - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Veseli i angažirani Webbyji

Veseli i angažirani Webbyji

Osoba godine u svijetu Interneta je jedan rječiti kompjuter, a nagradu su zaslužili i egipatski fejsbukovci.

s.p. 14.06.2011 0 komentara

Veseli i angažirani Webbyji

Podjeljeni su 15. Web Oscari iliti Webbyji, a dobitnici su morali biti kreativni i zahvaliti na nagradi - u samo pet riječi! Voditeljica dodjele bila je 'prijateljica' Lisa Kudrow, a jedna od glavnih zvijezda bio je Martin Cooper koji je kao izumitelj mobitela osvojio nagradu za životno djelo. Među prezenterima se našao i Daniel Radcliffe. On je dodijelio nagradu za najbolju modnu internetsku stranicu legendarnoj urednici 'Voguea' Anna Wintour koja je prokomentirala: 'Ponekad i šmokljani mogu biti šik'!

Osobom godine proglašen je IBM-ov kompjuter 'Watson' koji se proslavio time što je pobijedio nekoliko vrhunskih (ljudskih!) natjecatelja u televizijskom kvizu 'Izazov'. Kompjuterov 'glas' obratio se publici s duhovitim komentarom: 'Osoba godine - kako ironično!', a voditeljica Kudrow je ocjenila da je Watson stvarno pametan i da očito dobro obrađuje tekst.

Voditeljica Lisa Kudrow ismijavala je Facebook
Voditeljica Lisa Kudrow ismijavala je Facebook
 
Bilo je i ozbiljnih trenutaka na dodjeli pa je odana počast egipatskim demonstrantima koji su koristili Twitter i Facebook. Webbyja je u njihovo ime primio egipatski filmaš Muhamed Diab koji je nagradu posvetio svom narodu i izrekao formulu: 'Nepravda+represija+društvene mreže=revolucija'. Više informacija o ostalim dobitnicima Webbyja potražite na službenim stranicama Webby Awards.

Komentari

Nema komentara.