Piši, snimaj, gledaj - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Piši, snimaj, gledaj

Piši, snimaj, gledaj

U Dubrovniku možete pisati s Jasmilom Žbanić, te snimati, animirati, voditi art-kino i pisati kritike. Čekaju Vas i DORF, 25 FPS, te nova Filmomanija.

s.p. 22.02.2011 0 komentara

Piši, snimaj, gledaj

Libertas Film Festival objavio je pozive za nekoliko radionica. Prva scenaristička radionica Palunko na dubrovačkom Libertas Film Festivalu održat će se pod vodstvom scenaristice i redateljice Jasmile Žbanić. Najbolji scenarij s radionice bit će realiziran u okviru radionice kratkog igranog filma koja će biti održana na Libertas Film Festivalu 2012. godine. Više o procesu prijave i selekcije pročitajte na službenim stranicama Palunka i Libertas Film Festivala.

Radionica filmske kritike ima za cilj potaknuti daljnji razvoj filmske kritike, pa će uz stručni nadzor predstavnika organizacije Nisi Masa i kritičara Maria Kozine sudionici radionice stvarati filmsku publikaciju, pisati filmske kritike i predstavljati stručni žiri filmskog djela programa Libertas Film Festivala & Foruma 2011. 

Radionica filmske fotografije održat će se u suradnji s talijanskom filmskom organizacijom NEST CULTURAL ASSOCIATION, jedan od voditelja radionice bit će i Paolo Parisotto, direktor fotografije s impresivnim profesionalnim iskustvom. Radionica art kina namijenjena je voditeljima regionalnih i europskih art kina, te će se koncentrirati na upravljanje i strategiju razvoja art kina, rad s distributerima, prisustvo u medijima, promociju, utjecaj filmskih festivala na program, financiranje od strane domaćih i međunarodnih fondova i druge teme. 

Druga animacijska radionica na LFF-u održat će se u već provjerenoj suradnji s HFS-om i Školom animacije iz Čakovca. Voditelje radionice čine istaknuta hrvatska animatorica Jasminka Bijelić Ljubić, te svjetski poznati animator Kelly Loosli. Polaznici radionice, učenici srednjih škola iz Dubrovnika, učit će proces animacije od inicijalne ideje, konceptualizacije i tehničkog procesa do završetka konkretnog filma koji će biti predstavljen na finalnoj večeri dodjele nagrada festivala. Prijave i informacije za sve radionice Libertasa su na ovom linku.


'If Not Us, Who'('Wer, wenn nicht wir'), trailer.

Continental film najavio je filmove s ovogodišnjeg Berlinalea koje će prikazati tijekom 2011. u sklopu sljedeće revije Filmomanija te u kinima. Među njima su i ovogodišnji pobjednik Berlinskog filmskog festivala, iranski film 'Nader and Simin, A Separation', dobitnik Srebrnog medvjeda 'The Turin Horse' Bele Tarra, te dobitnik Srebrnog medvjeda u kategoriji režije, 'Sleeping Sickness' Ulricha Köhlera. Od ostalih filmova treba izdvojiti i 'If Not Us, Who' Andresa Veiela, te novi film Wima Wendersa, 'Pina 3D' i redateljski prvijenac priznatog glumca Ralpha Fiennesa 'Koriolan'.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF održat će se od 10. do 13. ožujka 2011. na 2 lokacije: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja. Novost petog DORF-a je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture. Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala i Facebook profilu Festivala.

Otvoren je javni poziv za prijave za natjecateljski program sedmog izdanja 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa. Međunarodni žiri dodjeljuje tri jednakovrijedne novčane nagrade filmovima iz natjecateljskog programa, a uz njih se dodjeljuje nagrada kritike i Nagrada Fuji u filmskom materijalu. Sedmo izdanje festivala održat će se od 20. do 25. rujna 2011. u zagrebačkom Studentskom centru. Rok za prijavu je 1. lipnja 2011., a prijavnica i pravilnik na hrvatskom jeziku dostupni su na internetskim stranicama 25 FPS-a.

Nakon zagrebačke premijere angažiranog dokumentarnog filma 'Kinofil' sarajevskog redatelja Damira Janečeka, redatelj će ovaj svoj šokantni aktivistički film osobno predstaviti u Dokukinu Croatia, u četvrtak, 24. veljače od 21 sat, nakon čega počinje igrati u redovitom kino programu. Nakon projekcije u četvrtak u 21 sat, uslijedit će razgovor s autorom u kojemu će publika redatelja moći pitati što god želi.

Komentari

Nema komentara.