Filmovi za 10 lipa, Baltazar i djeca - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Filmovi za 10 lipa, Baltazar i djeca

Filmovi za 10 lipa, Baltazar i djeca

Sprema se 2. Festival o pravima djece, u Metropolisu počinje igrati Baltazar, a započeo je i projekt snimanja - 365 kratkih filmova!

s.p. 16.11.2010 0 komentara

Filmovi za 10 lipa, Baltazar i djeca

Na drugom Festivalu o pravima djece bit će prikazano trideset i šest filmova u kojima djeca filmom pričaju priče o svojim temeljnim pravima u suvremenom svijetu. Tijekom četiri dana, od 18. do 21.11., na Festivalu o pravima djece bit će prikazan izbor od 18 filmova iz recentnog domaćeg filmskog i videostvaralaštva djece i mladih. Osim domaćeg stvaralaštva, bit će i projekcija jednominutnih filmova iz međunarodnog projekta One minute junior. Riječ je o osamnaest filmova iz Senegala, Južnoafričke Republike, Vijetnama, Kirgistana, Moldavije, Njemačke i Ukrajine, u kojima se iz dječje perspektive govori o problemima djece i mladih u vlastitoj zemlji.

Prošle subote, 13. studenog, u Art-kinu Metropolis otvoren je Program za djecu, i to s projekcijama restauriranog kultnog crtanog serijala 'Profesor Baltazar'. Program za djecu s vikend matinejama biti će posvećen isključivo hrvatskom i europskom animiranom i igranom filmu za djecu. Serijal 'Baltazar' će biti prikazivan u osam jednosatnih serija, a crtani filmovi bit će prikazivani po redoslijedu nastanka. Prikazivanje jednosatnih serija je u 11.15, 12.30, 13.45 i 15.00 sati, a cijena ulaznice za jednu seriju je 10 kuna.

 


'Milijunaš', r: Maja Lebović (film u sklopu projekta '365 - film za 10 lipa'). 

 

Projekt '365 – film za 10 lipa' službeno počinje u utorak, 16.11., s početkom u 18.30 h u Kinu Mosor. Projekt se temelji na snimanju 365 kratkih filmova u trajanju od 20 sekundi koji će se prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36.50 kuna, i to kako bi se prikupila sredstva za financiranje nezavisnih filmova. Na bazi 2 grupna sastanka tjedno osmišljavaju se filmovi te se gotovo simultano provodi snimanje i postprodukcija. Prostor, tehničku opremu te vodstvo, mentorstvo i koordinaciju, osigurava Projekt. Više informacija možete potražiti na službenoj internetskoj i Facebook stranici projekta.

Dokumentarni film 'Sudbina broja 13' Irene Škorić dobio je Nagradu publike na nedavno održanom 5. Festivalu dokumentarnog filma - Fibula u Sisku, što je sveukupno četvrta festivalska nagrada filmu. Irena Škorić je ove godine bila prva kuma festivala, a sljedeće godine će to biti Siščanin Goran Dević, poznat po dokumentarcima, ali i igranom filmu 'Crnci' koji je ove godine hrvatski kandidat za Oscara.

U razdoblju od 11. do 14.11. održani su Susreti s hrvatskim filmom u Rimu. Revija hrvatskih filmova odvijala se u poznatoj rimskoj kino dvorani koja djeluje u sklopu talijanske Kinoteke. Filmski program odvijao se u tri projekcije dnevno, a sastojao se od 21 filma svih dužina, rodova i vrsta. Odabrana filmska djela snimljena su u razdoblju od davne 1944. godine pa sve do recentne produkcije.

Komentari

Nema komentara.