Karlovačka smotra filmova - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Karlovačka smotra filmova

Karlovačka smotra filmova

Karlovac je 1 grad s 2 filmske manifestacije, 3 radionice i 4 rijeke!

s.p. 10.09.2010 0 komentara

Karlovačka smotra filmova

Sinoć su u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom službeno otvorene manifestacije srednjoškolskog filma – 15. Filmska revija mladeži i 3. Four River Film Festival. Ceremoniju otvaranja vodila je karlovačka glumica Zrinka Cvitešić uz svesrdnu podršku ovogodišnje maskote festivala, Dabra. Izvršna organizatorica te koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković spomenula je doprinos Reviji i Festivalu preminulog snimatelja Vedrana Šamanovića, koji je ujedno i bio lanjski selektor programa. Njemu su posvećena ovogodišnja festivalska izdanja, a u čast mu je na otvaranju prikazan i film 'Film o Tobotu', dobitnik lanjske nagrade publike, koji je realiziran upravo pod njegovim mentorstvom.


Karlovčanka Zrinka Cvitešić vodila je ceremoniju otvaranja.

Prvoga dana je u karlovačkoj Knjižnici za mlade održano predstavljanje sličnih filmskih manifestacija srednjoškolaca, pa su se tako mogli vidjeti radovi učenika iz Poljske, Rumunjske, Francuske i Velike Britanije okupljeni u projektu Electric December, nekoliko filmova prikazanih na ove godine pokrenutom festivalu animiranog filma Vafi u Varaždinu i tri rada nastala na radionici za igrani film održanoj u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza srpnja 2010. u Kraljevici. 

U 15, 17 i 19 sati svi će zainteresirani moći pogledati srednjoškolske filmove iz domaće i međunarodne konkurencije. Posljednja projekcija na repertoaru je u 21.30 sati, a zbog nepovoljnih vremenskih prilika projekcija filma 'Neka ostane među nama' umjesto na starom gradu Dubovcu održat će se u Gradskom kazalištu Zorin dom. Na samoj projekciji pojavit će se redatelj Rajko Grlić i mlada glumica Buga Marija Šimić, inače članica žirija za nagradu Žuta zastava.

Komentari

Nema komentara.