Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku!

Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku!

“Treći bilbil” ovaj vikend stiže na ljetne terase Boogalooa i Krčme Polanović!

Siniša Paić 15.06.2022 0 komentara

Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku!

Novi Afionov album konačno će imati promociju kakvu zaslužuje. Koncert u Zagrebu održat će se u petak, 17. lipnja i za njega se ulaznice mogu kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustva Entrio, dok će se nastup u Zaboku dogoditi dan kasnije s ulaznicama dostupnim preko sustava Entrio.

Neizmjerno nam je drago što imamo priliku koncertno predstaviti Afionov posljednji album "Treći bilbil" u Zagrebu i Zaboku. Korona nama je svima pomrsila račune, ponajviše glazbenicima. Ali ne damo se, idemo dalje. Očekuju nas koncerti koje s nestrpljenjem očekujemo i mi i naša draga publika. Na njima ćemo naravno, svirati pjesme s novog albuma, ali neće nedostajati niti naših starih "hitova". Dođite na ljetne terasu Boogalooa i Krčme Polanović  da pjevamo, plešemo, i grlimo se glazbom, izjavila je Lidija Dokuzović ususret koncertima.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks...), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi "akustični zvuk s energijom rock'n'roll benda" (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Članovi: Lidija Dokuzović - glas, Aleksandar Jovevski - kaval, Jesper Nordberg - kontrabas, Danijel Maoduš - gitare, Nenad Kovačić – udaraljke, glas.

Facebook: https://www.facebook.com/Afion-86273103431/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ldSa530m49E

Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT

https://vimeo.com/113585566

Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Komentari

Nema komentara.