Kamera? Ide! Ton? Ide! Aronofsky i Mendes! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kamera? Ide! Ton? Ide! Aronofsky i Mendes!

Kamera? Ide! Ton? Ide! Aronofsky i Mendes!

Napokon su otklonjene komplikacije oko radnje i realizacije 'The Fountain' Darrena Aronofskog, a Sam Mendes se napokon prihvatio snimanja novog filma.

26.04.2004 0 komentara

Kamera? Ide! Ton? Ide! Aronofsky i Mendes!

Pisali smo već o nedaćama koje su zadesile 'The Fountain' Darrena Aronofskog. Prvo mu je smanjen budžet, pa su Brad Pitt i Cate Blanchett odustali od uloge, a zatim su na aukciji rasprodane kulise i kostimi napravljeni za ovu povijesno-futurističku epsku priču.

Činilo se da projekt čiji je početni budžet bio 85 milijuna dolara nikada neće postati film. No, kolo sreće se ipak okreće pa je Aronofsky došao na svoje i produkcija 'The Fountaina' trebala bi započeti ove jeseni.

Za glavnu mušku ulogu angažiran je Hugh Jackman (o čemu smo pisali), a sada je on Sci Fi Wireu povjerio da će u novome filmu imati čak tri uloge. Redatelj Aronofsky je ujedno i napisao scenarij za film, za koji Jackman kaže da 'u osnovi govori o potrazi za Fontanom Mladosti'.

Glumac je u toj mjeri oduševljen likom i djelom svog budućeg poslodavca da ga uspoređuje sa legendarnim Kubrickom. Navodno je Aronofsky toliko analitičan, pedantan i ekscentrično genijalan da svojim metodama rada podsjeća na slavnog preminulog redatelja.

Mendes provjerava je li voda dovoljno topla na snimanju 'Vrtloga života'

Radnja filma će se protezati 500 godina u prošlost i budućnost, a glavni lik će putovati kroz vrijeme. Na svom putovanju spoznati će ljubav, pokušati će odgonetnuti enigmu smrti, kao i besmrtnosti.

Redatelj Sam Mendes nije ekscentričan kao Aronofsky, ali i njegov je talent nemoguće osporiti. Iza sebe ima samo dva filma - 'Vrtlog života' i 'Put do uništenja' - i jednog Oscara. Osvojio ga je 1999. godine za režiju 'Vrtloga života' koji je tada bio nominiran za ukupno osam kipića, a osvojio ih je pet.

Slijedeći Mendesov projekt biti će 'Jarhead', Universalova drama utemeljena na memoarima Anthonya Swofforda o Zaljevskom ratu. Snimanje filma će započeti ove jeseni, a scenarij će napisati William Broyles ('Brodolom života') koji je i sam bio američki marinac tijekom Vijetnamskog rata.

Mendes osobno nema nikakvog ratnog iskustva, a smatra da se Zaljevskim ratom filmaši nisu dostojno pozabavili, pogotovo kad se uzme u obzir da je on bio 'od goruće važnosti za sve što se danas događa na Bliskom Istoku,' rekao je redatelj Varietyu.

Komentari

Nema komentara.