Gužva u Cannesu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gužva u Cannesu

Gužva u Cannesu

Mnogi termini filmskih projekcija na nadolazećem festivalu u Cannesu već su rezervirani za velike naslove iz produktivne holivudske tvornice.

01.04.2004 0 komentara

Gužva u Cannesu

Francuski organizatori i lobisti daju sve od sebe kako bi sredinom svibnja središte svjetske filmske industrije preselili iz Kalifiornije na Azurnu obalu. Pisali smo već o tome kako će festival otpočeti prikazivanjem intrigantnog filma 'La mala educacion' podjednako intrigantnog redatelja Pedra Almodovara. Već slijedećeg dana pažnju publike i novinara zaokupiti će spektakl 'Troja' redatelja Wolfganga Petersena.

Epski film o grčkom junaku Ahileju i velikom Trojanskom ratu okupio je kršne momke Brada Pitta, Erica Banu i Orlanda Blooma, a zbog njih će prve uzdisati mlade Francuskinje. Samo dan nakon svečane projekcije u Cannesu 13. svibnja, film će krenuti u redovnu kino distribuciju u SAD-u.

Iako će se Tarantinov 'Kill Bill Vol. 2' pojaviti u američkim i britanskim kinima prije Cannesa, postoji mogućnost da i on dobije nekoliko svojih festivalskih minuta. Jedan od razloga za takvo privilegirano prikazivanje je i to što Quentin Tarantino ove godine predsjedava međunarodnim festivalskim žirijem.

Osim 'Troje' na festivalu će zasigurno biti prikazani i drugi dugoočekivani naslovi. Studio DreamWorks predstavit će crtić 'Shrek 2', Disneyev adut je komedija 'The Ladykillers', a Paramountov drama 'Mean Creek'. Festival će završiti 23. svibnja projekcijom MGM-ovog biografskog mjuzikla 'De-lovely' o skladatelju Coleu Porteru.

Ostali američki filmovi čije je sudjelovanje zasad upitno su mračna drama o osuđenom pedofilu 'The Woodsman', i niskobudžetni 'Tarnation' kojega su njegovi tvorci opisali kao 'dijelom dokumentaran, dijelom pripovijedna fikcija, dijelom kućni film, dijelom trip na LSD-u…' Oba ova filma su već podigla dosta prašine na Sundance festivalu. Kontroverzni Michael Moore također ima svog 'konja za trku' - dokumentarac intrigantnog naslova 'Fahrenheit 9/11'.

Komentari

Nema komentara.