Nova zvijezda - Rooney Mara - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nova zvijezda - Rooney Mara

Nova zvijezda - Rooney Mara

Ulogu u 'Muškarcima koji mrze žene' dobila je 'glumica koju vole redatelji' - Rooney Mara! A tko je uopće ta cura?

s.p. 20.08.2010 0 komentara

Nova zvijezda - Rooney Mara

25-godišnja Rooney Mara bila je uglavnom nepoznata glumica, ali je onda dobila 'ulogu desetljeća' u američkoj verziji adaptacije književnog hita 'Muškarci koji mrze žene' Stiega Larssona. Zanimljivo je da se za egzotičnu ulogu biseksualne pankerice i hakerice Lisbeth Salander natjecala prava glumačka krema, pa se pričalo da su za ulogu borile Scarlett Johansson, Carey Mulligan i Ellen Page, te Natalie Portman i Emma Watson koje su kasnije demantirale da su bile na audiciji. Američku adaptaciju režira David Fincher koji je već surađivao s mladom Marom na filmu 'The Social Network', pa je očito njezin nastup u tom filmu o Facebooku bio odlučujući faktor za njezin novi angažman.

(Patricia) Rooney Mara je cura s uglednim irskim korijenima, jedan djed (Tim Mara) osnovao je New York Giantse, a drugi (Timothy Rooney) je jedan od čelnika na njujorškoj paradi za Dan sv. Patricka, s tim da je njezin rođak i američki ambasador u Irskoj i veliki humanitarac Daniel Rooney. Osim toga, u obitelji ima i glumačkih sklonosti, sestra Kate glumila je u serijama kao što su '24' i 'Reži me', te u filmu 'Iron Man 2'.


'Winning Season', trailer.

Osim što se i ona bavi humanitarnim radom, mlada Rooney dosad je glumila u serijama poput 'Hitne službe', a najpoznatiji film joj je nova verzija 'Strave u Ulici brijestova'. Posebno su je hvalili za ulogu u filmu 'The Winning Season' u kojoj glumi košarkašicu koja voli hodati sa starijim tipovima, a trener joj je bivši alkoholičar kojeg glumi Sam Rockwell.

Kažu da onako visoka, plava i blijeda može odlično glumiti Šveđanke, iako će njezina uloga Lisbeth više zahtijevati glumicu spremnu na darkerski, emo izgled. Adaptacija književne trilogije očito zahtijeva snimanje tri filma, tako da će Mara biti zauzeta na dulje vrijeme. A što je s Šveđankom Noomi Rapace koja glumi Lisbeth u originalnom filmu? Bez brige, i ona ima posla u Hollywoodu: kažu da se sastala s Ridleyem Scottom, a spominje se da bi mogla glumiti i u 'Nemogućoj misiji 4' i 'Sherlocku Holmesu 2'. Znači, ne mare svi samo za Maru!

Komentari

Nema komentara.