Tko radi ne boji se gladi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko radi ne boji se gladi

Tko radi ne boji se gladi

Ako redatelj 'Rekvijema za snove', Darren Aronofsky, krene realizirati sve najavljene projekte, imati će pune ruke posla ovih godina.

30.01.2004 0 komentara

Tko radi ne boji se gladi

Variety je izvjestio da će scenarist Lucas Sussman adptirati novelu Dana Simmonsa 'Song of Kali' za novi film redatelja Darrena Aronofskog. Sussman je pisao govore bivšem američkom predsjedniku Clintonu, a sa Aronofskym je već surađivao na podmorskom trileru 'Below'.

'Song of Kali' je priča o američkom pjesniku koji putuje sa svojim djetetom i ženom Indijkom u Calcuttu. Tamo otkriva da je jedan pjesnik nestao pod nerazjašnjenim okolnostima, a ljudi pričaju kako je za sve kriv kult koji štuje božicu Kali. Kali je staro indijsko božanstvo koje ima zle moći, a prikazuje se odjevena u korzet od dlanova mrtvih ljudi. Samo taj podatak zvuči dovoljno mistično za napetu atmosferu.

Drugi projekt navijestila je glumica Ellen Burstyn kojoj je suradnja s Aronofskym donijela nominaciju za Oscara. Bila je nominirana za najbolju sporednu ulogu u 'Rekvijemu za snove' u kojem je glumila majku mladog narkomana koja se, vođena opsesivnom željom da smršavi radi mogućeg gostovanja na tv-u, navuče na opasne pilule za mršavljenje prepune 'speed-a' (droga koja potiče izlučivanje adrenalina i 'ne da vam mira').

Ellen Burstin i Aronofski na snimanju 'Rekvijema'

Sada se glumica u intervjuu 'izlanula' kako će njen slijedeći projekt s redateljem biti 'The Fountain' kojeg će započeti snimati najesen. To je znanstveno-fantastični film o putovanju jednog čovjeka kroz prošlost, sadašnjost i budućnost u razdoblju od 500 godina. Priča ima i ljubavnu stranu, a bavi se vječnim pitanjima smrti i besmrtnosti kao i temom ropstva koje je nametnuto svim živim bićima na zemlji sve do njihove smrti. Više o podosta složenom sinopsisu možete pročitati ovdje.

Zadnja vijest o tom projektu bila je da je Warner Bros rasprodao na aukciji rekvizite i kulise koji su trebali poslužiti u filmu, što se desilo nakon što je Brad Bitt odustao od snimanja jer je tad započeo snimati 'Troyu'. Na aukciji se, između ostalog, prodala i maketa Astečkog hrama visoka deset katova i kostimi koje je trebala nositi Cate Blanchett.

Jedino što je zasad u vezi Aronofskog sigurno je da snima triler 'Flicker' za koji je scenarij napisao Jim Uhls ('Fight Club'). Priča je ispričana iz perspektive mladog studenta filma, koji je opsjednut idejom da su filmovi B produkcije (lošiji i jeftiniji) dio svemirske zavjere o uništenju života na zemlji.

Ne znamo što će biti sa božicom Kali, dlanovima mrtvih ljudi, Astecima i budućnosti, ali znamo da je sigurno da Aronofsky voli malo čudnije priče za svoje filmove.

Komentari

Nema komentara.