Vruća roba s canneske tržnice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vruća roba s canneske tržnice

Vruća roba s canneske tržnice

Prodaje se novi, narativni Moodysson, islandska 'road' komedija 'Country Wedding' i visokooktanski akcijaner 'Righteous Kill' s De Nirom i Pacinom.

p.h. 18.05.2007 0 komentara

Vruća roba s canneske tržnice

Od nekoliko projekata koji su se našli na ponudi 12-dnevnog ludila teškog milijardu $, poznatijem kao canneska tržnica, prašinu diže prodaja ekranizacije života literarnih sestara Bronte o kojima smo pisali ovdje, a koje će, kako stvari sada stoje, režirati - nitko ne zna zašto - Charles Sturridge (zaslužan za 'Lassie' flop).

Jedan od najvrućih naslova je i novi projekt švedskog wunderkinda (1969.) Lukasa Moodyssona /NASLOVNA/ - 'Mamooth'. Njegovi rani filmovi - lezbijska romansa 'Pokaži mi ljubav' (1998.) i komedija o švedskoj hipi komuni iz 70-ih 'Zajedno' (2000.) bili su crowdpleaseri odlično prihvaćeni i od strane kritike, Moodyssona je potom mladim genijem proglasio i Ingmar Bergman, a zatim se wunderkind, snimivši dramu na temu traffickinga 'Ljilja zauvijek' (2003.) okrenuo nekim mračnijim pričama u eksperimentalnom điru poput komorne drame 'A Hole In My Heart' (2004.) o morbidnom teenageru koji otkriva kako mu otac u stanu vodi porno biznis i totalno eksperimentalne crno-bijele nijeme poetske razglednice Bogu - 'Container' (2006.).

Sve što se zasad zna o filmu koji bi trebao označiti Moodyssonov povratak komercijali jest da se vrti oko uspješnog njujorškog para Toma i Ellen, nihove 8-godišnje kćeri i njene dadilje Filipinke Glorie. Na putu na odmor u Tajland Tom shvati da mora promijeniti život, a ta ga odluka uvuče u niz dramatičnih zbivanja. 'Mamooth' će biti švedsko-njemačko-danska koprodukcija, a producirat će ga Memfis Film zajedno sa Von Trierovom Zentropom. 'Nakon dva eksperimentalna, vraćam se narativnom filmu i zbog toga sam jako uzbuđen. Želim snimiti film koji će doprijeti do publike', rekao je redatelj na caneskom placu. 

Hongonško-amsterdamska producentska kuća Fortissimo Films je otkupila prava (van Skandinavije) na prikazivanje komedije 'Country Wedding' koja se trenutno snima na islandskom poluotoku Snaefellsness. Redateljski je to debi višestruko nagrađivane montažerke Valdis Oskarsdottir ('Festen', 'Mifune') koja je za montažu Gondryevog 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' osvojila BAFTA-u, a film se vrti oko dogodovština iz dva autobusa koji prevoze obitelj i prijatelje na seosko vjenčanje. Direktor fotografije je Anthony Dodd Mantle ('Festen', 'Posljednji kralj Škotske', '28 dana kasnije').

Robert de Niro i Al Pacino po drugi put će zajedno na velika platna, i to u 60 mil $ teškom akcijskom trileru 'Righteous Kill'. U filmu obojica glume detektive koji proganjaju serijskog ubojicu. Film režira John Avnet prema scenariju Russela Gerwitza koji je scenaristički potpisao Spike Leejevog 'Insidera', a kamere će se zarolati u kolovozu u Conecticuttu i New Yorku.

Produkciju vode Nu Image i Emmett/Furla Films, uz još četiri producenta, a film je ponuđen na canneskoj tržnici. Ideja za film je rođena nakon što su dva teškaša - prijetelji i u privatnom životu izrazila želju da glume zajedno. Obojica su se pojavila u 2 ista kadra u 'Vrućini' Michaela Manna, a glumili su i u 'Kumu 2', premda nikad u istom kadru.
Komentari

Nema komentara.