Babluani kuha remake (vlastitog) filma 13/Tzameti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Babluani kuha remake (vlastitog) filma 13/Tzameti

Babluani kuha remake (vlastitog) filma 13/Tzameti

Nakon velikog uspjeha debitantskog neo noira '13/Tzameti', Gruzijac Gela Babluani priprema američki remake skraćenog naziva - '13'.

p.h. 18.10.2006 0 komentara

Babluani kuha remake (vlastitog) filma 13/Tzameti

Prateći tradiciju nekih japanskih i europskih kolega, gruzijski redatelj Gela Babluani, dobitnik velike nagrade žirija na Sundanceu 2005., priprema remake svog debitantskog filma u SAD-u, javlja Empire Online.

Radi se o američkoj verziji hvaljenog trilera '13/Tzameti' o mladom i siromašnom francuskom imigrantu Sebastienu koji se upliće u podzemni krug kockara s posebnim fetišom na – ljudske živote.

Za razliku od originala u kojem vrijeme i mjesto radnje nije određeno, remake je smješten u suvremenu Ameriku. Babluani se već bacio na posao i priprema scenarij s američkim piscem Gregoryem Prusseom, a novosti vezane uz pristup otkrio je Varietyu: 'Tema filma je igra. Promijenit ću situacije i likove, a pravila će ostati ista'.

Osim likova i situacija, promijenjen je i naslov, pa će se nova verzija zvati '13'. Snimanje kreće početkom 2007. u Chicagu i Baltimoru, a još se ne zna hoće li i u novoj verziji naslovnu ulogu Sebastiena povjeriti svom braci Georgeu Babluaniju.

'13/Tzameti' je na programu ZFF-a u četvrtak, 19.10. pa se u opravdanost hvalospjeva Gruzijčevu debitantskom neo noiru, kako ga okarakteriziraše recenzenti, uvjerite sami.

Komentari

Nema komentara.