Pobjednici otvaraju 3. Zagreb Film Festival - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pobjednici otvaraju 3. Zagreb Film Festival

Pobjednici otvaraju 3. Zagreb Film Festival

Jan Cvitković - s dva festivala dvije nagrade, ZFF sljedeći na udaru, 'Dimmer' - prednominiran za Oscara. Oba pogledajte prvoga dana ZFF-a u ponedjeljak 17.10.

filmski.net 16.10.2005 0 komentara

Pobjednici otvaraju 3. Zagreb Film Festival

Ako je suditi po ritmu kojim dobiva nagrade, slovenski redatelj Jan Cvitkovič nakon 'Kruha i mlijeka' opet ima filmčinu! 'Odgrobadogroba' premijerno je prikazan na festivalu u San Sebastianu gdje je pokupio nagradu Altadis za najboljeg novog redatelja, sljedeći festival, još jedna nagrada. Mjesto radnje Warsaw International Film Festival, nagrada - Najbolji redatelj.

'Odgrobadogroba' prikazati će se prvoga dana Zagreb Film Festivala, u ponedjeljak 17. listopada. Hrvatskoj premijeri filma prisustvovati će redatelj i dio filmske postave te orkestar koji će nakon projekcije u predvorju kina SC izvoditi songove iz filma.

'Dimmer' je crno bijeli dokumentarac koji sutra ima prvu startnu poziciju u natjecateljskoj konkurenciji dokumentarnih filmova na ZFF-u. Redatelj Talmage Cooley je 'preko bare' već u nekoliko navrata proglašavan jednim od deset najperspektivnijih mlađih redatelja od kojeg tek možemo očekivati genijalne filmove. Dokument o slijepoj bandi, 'Dimmer', prošloga je tjedna prednominiran za zlatni kipić imena Oscar u kategoriji kratkog dokumentarnog filma!

Triptih sretnih vijesti završiti ćemo s Danielom Craigom. Ukoliko niste znali, gospodin glumac britanski biti će novi James Bond! A uvrstili smo ga u triptih sretnih vijesti sa ZFF-a jer ćete baš u sklopu SCovih matineja, novog festivalskog programa, moći pogledati 'Layer Cake' film Matthewa Vaughna u kojem Craig ima glavnu ulogu! Kako dotičnoga glumca baš i nismo imali prilike osmotriti na velikome platnu, evo jedne koju ne bi trebalo propustiti.

Bacite još jedno pregledavanje programa ZFFa, dugometražnu, dokumentarnu i kratku konkurenciju, hrvatske kockice, ali i popratne programe. Za detalje oko pravovremene nabavke karata, rezervacije ili kupovine sms-om konzultirajte službeni site festivala, a mi se čitamo u ponedjeljak u 12.00 kada ćemo objaviti šest dobitnika akreditacija tzv. Prijatelja festivala koji će u cjelokupnom programu ZFF-a uživati besplatno! Nije niti vama još uvijek kasno uključiti se u igru – klikajte po kvizu i živite u nadi. Do ponedjeljka!

Komentari

Nema komentara.