Kockice, konkurencija HR filmova na 3. ZFFu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kockice, konkurencija HR filmova na 3. ZFFu

Kockice, konkurencija HR filmova na 3. ZFFu

Visković, Jelčić, Rajković, Tomić, Vitez, Šovagović, Zastavniković u 1. HR konkurenciji na ZFFu. Pobjedniku Zlatna kolica i iMac G5 s FinalCut HD Express softverom.

filmski.net 13.10.2005 0 komentara

Kockice, konkurencija HR filmova na 3. ZFFu

Ko živ ko mrtav / As Good As Dead, 2005., 27', r. Josip Visković (naslovna)
Petero stanara staračkog doma mora lokalnom moćniku Piriću isplatiti rekordan dobitak na svojoj ilegalnoj kladionici. Očekivani spas ne dolazi u torbi poštarice Sunčane, jer je državna uprava prozrela njihov trik s ubiranjem mirovina preminulih stanara. Nemaju vremena za gubljenje ni moraliziranje: daju se u pogibeljnu potjeru za Sunčanom, njenim žutim biciklom i onim što joj je preostalo u torbi.

Ono sve što znaš o meni / Everything You Know About Me, 2005., 70', r. Bobo Jelčić, Nataša Rajković
Zagrebačku obitelji čine majka Ana, te njezino troje, odrasle djece, Katarina, Dražen, Tvrtko i njegova djevojka Nataša. Priča filma počinje jutrom u kojem se Katarina, nakon prekida s dečkom, vraća kući majci i braći, te unosi malu pomutnju u rasporedu obitelji koja živi u trosobnom stanu. Kroz mnogo razgovora karakteri otkrivaju niz svojih osobnih problema i frustracija, te uspostavljaju međusobno zanimljive i ponekad napete odnose, ali bez većih drama jer njihov jedini pravi problem je materijalna nemogućnost da se međusobno odvoje i započnu svoje vlastite živote.

Otac / Father, r. Stanislav Tomić
Osam dana prije no što vjerski fanatik, osuđen zbog dvostrukog čedomorstva i silovanja kćeri, zvani Otac, treba izaći na slobodu, zatvorom se pročuje kako netko nudi deset tisuća maraka za njegovo ubojstvo. Da ga ne bi netko od zatvorenika ubio odvode ga u samicu, ali Otac želi posljednju noć provesti u svojoj ćeliji. Tamo ga čekaju tri zatvorenika, osuđena zbog ubojstva, i jedan nož.

Ono sve što znaš o meni

Posljednja pričest, 2005., r. Ivan-Goran Vitez
Darko, vlasnik lokalnog diskonta, usred noći budi mjesnog župnika, kako bi s njim podijelio mračnu tajnu iz svoje ne tako davne prošlosti. Ali to nije sve što Darko želi podijeliti sa župnikom koji će do zore shvatiti da ono što je dozvoljeno u Prvoj ligi, nije i u Četvrtoj.

Pušća Bistra, 2005., 74', r. Filip Šovagović
Nakon niza nesretnih okolnosti, glavni junak – tv inkasator Pero Petrović zvan Petar zapada u tešku emocionalnu krizu iz koje se više ne može izvući. Njegov je cilj – duševni mir i ako je moguće - osveta. Krivci, nedužni stanovnici Pušće Bistre nasumce su odabrani. Nakon još jednog niza sasvim slučajno otkrivenih činjenica, Pero dolazi u posjed neoborivog dokaza o nečasnim radnjama stanovnika pomoću kojeg koordinira svoje operacije. Sasvim slučajno, ucijenjeno je cijelo selo.

Zadnji dan kućnog ljubimca / Last Day  in a Pet's Life, 2004., 18', r. Jasna Zastavniković
Melodrama o djevojci i njezinom ljubimcu smještena u zadnji dan njegovog života.

Komentari

Nema komentara.