George Clooney na Zagreb film festivalu!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      George Clooney na Zagreb film festivalu!!!

George Clooney na Zagreb film festivalu!!!

'Good Night, and Good Luck' u programu je ZFF-a, kao i sporni Hribarov 'Što je muškarac bez brkova?'! Čitajte o svim novostima iz festivalskog stožera!

m.n. 03.10.2005 0 komentara

George Clooney na Zagreb film festivalu!!!

Ako još niste shvatili koliko je sati što se tiče trećeg po redu Zagreb Film Festivala, ako se samo svrnete u gradski nam tourist info i pokupite programčić događanja za ovaj mjesec, ZFF će vam mahati s prve strane. Stvari, naravski stoje tako – od 17. do 22. listopada sva će ekipa koja iole drži do sebe biti u SC-ovom krugu!

Uz sve ostale najavljene trice i kučine, ZFF će ove godine udomiti treće izdanje scenarističke radionice Palunko, uz stručno i prestručno mentorstvo Tomislava Zajeca, asistenta na odsjeku dramaturgije (ADU), te dva poznata scenarista: Gorana Tribusona i Mate Matišića. Svaki će od trojice u svoje prekaljene ruke prihvatiti četiri sudionika koji se, nakon njihova tretmana, neće moći prepoznati. Dvanaestorica gladna scenarističkog znanja bit će odabrana putem javnog natječaja, a svoju početnu ideju tijekom pet dana razradit će do predloška za kratki igrani film.

Kako su se Palunkići udružili sa Sonyem, čovjek s najboljim scenarijem osvojit će High definition SONY HDR-HC 1 kameru, a film će im biti prikazan na dogodišnjem ZFF-u!!! Ukoliko ste oduševljeni smjernošću organizatora, do 08.10. 2005. SMS porukom možete prijaviti svoju ideju za kratki igranac (mora stati u 160 znakova) – sve na broj 091 7091250. Trideset najboljih ideja ući će u uži izbor, a najbolje razrađeni scenariji bit će objavljeni dan prije festivala!!!

Ukoliko vam scenariji baš i ne leže, utješit ćemo vas recentnošću ZFF-a. Naime, u zadnji se tren u program ugurao i novi Clooneyev film, 'Good Night, and Good Luck', pa bi njegova politička drama s Edwardom R. Murrowom u fusnoti i Mostrinom potvrdom za najbolji scenarij i glumca, lako mogla postati najtraženijom projekcijom festivala. Novitetima među filmovima pridružuje se i ne manje začuđujuća vijest: u ZFF se ugurao i Hribar sa svojim (kontroverznim) naslovom 'Što je muškarac bez brkova'. U festivalskoj direkciji baš i nemaju puno komentara na ovakvu odluku. Nadaju se da će film podići za njih povoljan publicitet.

Festivalske će boje već tradicionalno braniti VIP koji stoji iza zanimljive ponude: Kraljeva reklama. Kingovi su, pogodili ste, svjetski redatelji koji su se u nekoj fazi svoje karijere također okušali u marketinškim vodama. U programu je cca 150 starih i novih radova koje s ponosom, između ostalih, potpisuju Woody Allen, Francis Ford Coppola, Luc BessonKusturica, Ridley Scott, Gondry i Scorsese.

Križamo dane!
Komentari

Nema komentara.