Cvitkovič najbolji novi redatelj na San Sebastianu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cvitkovič najbolji novi redatelj na San Sebastianu!

Cvitkovič najbolji novi redatelj na San Sebastianu!

Jan Cvitkovič je s filmom 'Od groba do groba' osvojio nagradu Altadis za Najboljeg novog redatelja, premijera ga u HR čeka na otvorenju Zagreb Film Festivala!

filmski.net 25.09.2005 0 komentara

Cvitkovič najbolji novi redatelj na San Sebastianu!

53. izdanje filmskog festivala u San Sebastianu, koje se održalo od 15. do 24. rujna u španjolskom gradiću, podijelilo je nisku školjki, svojih nagradnih simbola, nekolicini europskih filmova. Žiri, kojim je predsjedavala američka glumica Anjelica Huston, svoj je odabir poslagao ovako:
Zlatna školjka je od svih devetnaest filmova iz glavne konkurencije pripala češkom redatelju Bohdanu Slámai za film 'Štìstí' ('Something Like Happiness') o trojici prijatelja iz radničkog kvarta, a glavna je glumica, Ana Geislerova, nagrađena za Najbolju žensku ulogu.

Srebrne školjke za režiju i scenarij zaslužili su redatelj Zhang Yang za film 'Xiang ri kui' i scenarist Wolfgang Kohlhaase za film 'Summer in Berlin' redatelja Andreasa Dresena
Specijalnu nagradu žirija dobio je film 'Iluminados por el fuego' redatelja Tristana Bauera o čovjeku psihološki oštećenom Falklandskim ratom 1982. godine.

Something Like Happiness, Bohdan Sláma

U kategoriji Novih redatelja nagradu je odnio najnoviji film Slovenca Jana Cvitkoviča 'Od groba do groba', a pored značajnog priznanja, ekipa filma deblja je i za fantastičnih nagradnih 90 000 eura!  Znalac sa Zagreb Film Festivala ponovo se vraća na mjesto zločina jer upravo je njegovome filmu pripala čast da otvori ZFF 17. listopada ove godine. Iz festivalskog stožera stiže i vijest da će premijeri prisustvovati cjelokupna ekipa filma, a u večernjem programu nastupit će i orkestar koji će svirati filmsku glazbu.

Podsjećamo vas, prije nekoliko dana obavijestili smo vas da je Cvitkovičev film nominiran i od strane Europske filmske akademije za najbolji europski filma.

Popis svih nagrađenih potražite na službenim stranicama San Sebastian Film Festivala

Komentari

Nema komentara.