Zagreb Film Festival Info - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zagreb Film Festival Info

Zagreb Film Festival Info

U Propeler Filmu, organizatoru ZFF-a, atmosfera je zahuktala. Broji se sitno do početka fešte, a mi nudimo uvid u sve do sad znane novitete.

filmski.net 21.09.2005 0 komentara

Zagreb Film Festival Info

Šest dana listopada, od 17. do 22., rezervirani su za ponudu Zagreb Film Festivala koji će za tu priliku okupirati gotovo sve prostore Studentskog Centra. Po našem sjećanju, festival se prekvalificirao s debitantskih filmova na prikazivanje prvih i drugih filmova autora. I to, kako smo shvatili, ne uopćeno prvih ili drugih filmova, već ako je autor do sada napravio 55 igranih filmova, a potom svoj prvi ili drugi dokumentarni – dobrodošao je na ZFF. Ne pratite nas? Nema veze….

Najavljeno je da će u glavnom programu biti prikazano 35 filmova, igranih kratkih i dugih, te dokumentarnih isto.

Kao što smo vas u prethodnom najavnom tekstu obavijestili, u popratnim ćete programima moći pogledati selekcije romskih i afričkih filmova koje su za ZFF sklopili redom Ludmila Cvikova koja je isti posao obavila i za Rotterdam FF, te Cameron Bailey, selektor afričkih filmova na minulom Toronto FF-u. O matinejama smo vam već blagoglagoljili, pa ćemo vas poštedjeti. Ovaj put:)

Digitalno restaurirana kopija 'Krstarice Potemkin' Sergeja M. Eisensteina, nakon prošlogodišnih uskrsnuća na Trafalgar Squareu u Londonu s Pet Shop Boysima u glazbenoj pratnji, veličanstvenoj projekciji na Berlinaleu, manje veličanstvenoj projekciji u prostorijama bivše Borbe na zagrebačkom Cvjetnom trgu, dopala je i u projektor ZFF-a te će biti prikazana u sklopu popratnog programa. 

'Od groba do groba' Jana Cvitkoviča, friški dobitnik Nagrade za novog redatelja na San Sebastijanu, hr premijeru ima na ZFF-u, 'pače će ga i otvoriti, zajedno sa filmskom ekipom i orkestrom.

Od noviteta iz festivalskog stožera najavljuju program koji će pokrenuti u suradnji s Red Bullom – Red Bull Flash Award za izradu animacija u flash tehnologiji na temu 'kolica' u trajanju do 15 sekundi. Više o cijelom natječaju ovdje. A zanimljiv je i aneks popratnom programu - Kings of Ads iliti Kraljevi reklama. Naslov skriva marketinške uratke nekih od najpoznatijih, priznatijih i važnijih redatelja i glumaca današnjice; Woodya Allena, Francisa Forda Coppole, Luca Bessona, Ridleya Scotta, Martina Scorsesesea, Michela Gondrya, Spikea Jonzea, Johna Travolte, Paula Newmana, Kim Basinger, Gerarda Depardieua..

Na stranicama FILMSKOG, u festivalskim promo boxevima, očekuje vas popis do sada prihvaćenih filmova u konkurenciji te što vas sve očekuje u popratnim programima. Uz dobrodošla kratka objašnjenja ' očem' se tu radi'. Stay tuned!

Komentari

Nema komentara.