Kako je život Kevina Bacona postao igra - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kako je život Kevina Bacona postao igra

Kako je život Kevina Bacona postao igra

Nakon iscrpnog uvida u 'Šest stupnjeva do Kevina Bacona', nudimo Baconovo viđenje stvari i predstavljamo knjigu na istu temu. Urbana legenda by Guardian.

m.n. 14.09.2005 0 komentara

Kako je život Kevina Bacona postao igra

Sve je krenulo 1994. od luckastih studenata, Craiga Fassa, Briana Turtlea i Mikea Ginellia, te alkohola. Naime, za vrijeme neke studentske pijanke ekipa je, uz bocu Southern Comforta, smislila igru: 6 stupnjeva do Kevina Bacona. Kada su shvatili da cijela stvar prilično dobro klapa (tj. nije nikakav problem Kevina Bacona povezati s bilo kojim glumcem u max 6 koraka), napisali su pismo voditelju talk showa, Jonu Stewartu, te ih je on na kraju pozvao u emisiju ne bi li demonstrirali igru. Igra se temelji na drami 'Six Degrees of Separation' koja isfurava ideju da smo svi povezani sa šest (ili čak manje) stadija okolnosti i slučajnosti. Prilično kozmički. Kada se to primijeni na Bacona priča primjerice ide ovako:

Carrie Fischer smo gledali u 'Star Wars' sa
Harrisonom Fordom koji je glumio u 'The Fugitive' s
Tommyem Leem Jonesom koji je bio u 'Batman Forever' s
Valom Kilmerom kojeg smo gledali u filmu 'Heat' s
Robertom De Nirom koji je bio u 'Sleepers' s
Kevinom Baconom!!!!!

Da bi sve poprimilo još nevjerojatnije razmjere, gorenavedena trojica usudiše se postaviti vrlo smjelu hipotezu: Kevin je ustvari centar svemira, ako ne cijelog, onda barem ovog glumačkog. Igra se s vremenom pretvorila u pravu popularnu pošast (čemu je pogodovalo i sve masovnije korištenje interneta) pa je danas must u svakoj ozbiljnijoj Baconovoj biografiji. Što o svemu misli sam glumac, usudio se, nekoliko godina kasnije, priupitati etablirani fotograf Andy Gotts, te štovanom publikumu predstaviti fotografije i knjigu na istu temu.

Kevin je za naš vjerni Guardian otkrio ovo: 'Prvi put sam za igru čuo prije mnogo godina i ustvari sam pomislio da neće trajati duže od Hula Hopa. Ipak, klinci su mi prilazili oduševljeni i u nekom sam se trenu bojao da će me mediji optužiti za galopirajući porast alkoholizma među američkim studentima'. Iako mu je sve isprva djelovalo kao prolazna šala, nakon talk showa Jona Stewarta već je polako postajao ljut, posebno u lošoj fazi svoje karijere, kada su ga pitanja: 'Kako ovaj luzer može biti u vezi s Marlonom Brandom?' posebno iritirala. Kako su godine prolazile, dobra stara racionalizacija je učinila svoje, pa je Kevin zaključio: 'Sve ukazuje na to da sam glumio u mnogo filmova, s mnogo ljudi. Čini mi se da bi igra funkcionirala i za neke druge glumce'.

Da bi igru doveo do tvrdih korica, Andy Gotts je potrošio punih osam godina i više od 90 tisuća funti. Od 300 pisama koje je poslao selebritijima, dobio je 299 odbijenica. Prvi koji je pristao bio je Joss Ackland koji ga je spojio s Gretom Scacchi, koja je opet preporučila nekog drugog. Nakon redaljke, zadnja je karika u lancu bio upravo Baconov portret i epilog čiji smo dio prenijeli u tekstu. Zbirka 'Degrees' će biti objavljena 6. listopada te popraćena izložbom u Getty Images u Londonu, dok će Gotts sve prihode proslijediti istraživačima dijabetesa.

Ukoliko se želite iskušati u igri – klik!
andy gotts službeni site
Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.