Dragi naši, oglasio se i 3. Zagreb Film Festival! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dragi naši, oglasio se i 3. Zagreb Film Festival!

Dragi naši, oglasio se i 3. Zagreb Film Festival!

Festival će se održati od 17. do 22. listopada 2005. u zagrebačkom SC-u. U nastavku su najave nekih filmskih poslastica.

filmski.net 15.07.2005 0 komentara

Dragi naši, oglasio se i 3. Zagreb Film Festival!

ZFF je festival debitantskog (redateljevog prvog ili drugog) filma, a ove godine će u glavnom, natjecateljskom programu biti prikazano oko 35 cjelovečernjih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova, javljaju iz festivaskog štaba.

Kao sigurne i zanimljive naslove, direkcija je festivala izdvojila 2. po redu dugometražni film slovenskoga redatelja Jana Cvitkovića 'Od groba do groba' u kojem je svoj glumački obol dala i legendarna Sonja Savić. Tako Jan postaje već stalni pretedent na neku od nagrada na ZFF-u. Prošle godine nije mu uspjelo pobrati maslo kratkim 'Srce je komad mesa' prikazanim u glavnoj konkurenciji.

'Made in Serbia' dokumentarac je Mladena Ðorđevića, čija je premijera na ovogodišnjem FEST-u podigla dosta prašine što vas i ne treba čuditi ako vam otkrijemo da se bavi srpskom porno industrijom kroz četiri priče njenih protagonista od kojih jedna prati i ostarjeli bračni par iz 'biznisa'. Vruća roba u svakom pogledu koju su i kritičari fino nahvalili jer ne samo da je odličan presjek 'industrije' već i jako dobro zrcali političku i socijalnu atmosferu u Srbiji.

Made in Serbia, r. Mladen Ðorđević

'Dimmer' je uzdanica za ljubitelje kratke forme. Dokumentarac Talmage Cooleya govori o bandi slijepaca, njih troje tinejdžera iz američkog Buffala i to na crno bijeloj filmskoj traci. Mladi je redatelj u filmaškim krugovima već proglašen vrućim talentom - znate što vam je činiti – ovakve se situacije ne propuštaju.

U popratnom festivalsko-filmskom programu prikazati će se filmove koji se bave temom Roma (selektorica gđa. Ludmila Cvikova, voditeljica programa romskih filmova na Rotterdam Film Festivalu), suvremene afričke filmove (selektor g. Cameron Bailey koji isti posao radi za Toronto Film Festival).

Iz festivalskog tabora najavljuju i reanimaciju matineja tako da će, naravno uz vašu i našu podršku, pokušati u 13:00 sati u kinu SC-a premijerno nam prikazati neke kino hitove.

Festival prvih se ove godine održava na temu 'Dominacije', o tome smo vam pisali nedavno pa se informirajte, a natječaj za prijavu radova otvoren je do 10. rujna 2005.

Naslovna stoji kao plakat ovogodišnjeg festivala, a redakcija FILMSKOG.NETa ne može se oteti reminiscencijama na vizualni identitet Motovun Film Festivala. Što vi kažete, dragi čitatelji? (Izjasniti se možete na info@filmski.net).

Komentari

Nema komentara.