Murray ne mari - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Murray ne mari

Murray ne mari

Mada je ozbiljni konkurent za Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Lost in Translation, Bill Murrayu nije do nagrada.

16.12.2003 1 komentara

Murray ne mari

'Nemam želje za Oscarom, meni nagrade ništa ne znače. Dapače, prezirem sve glumce koji žude za priznanjem koje donose nagrade' izjasnio se jasno i glasno veliki hollywoodski glumac i komičar Bill Murray. Izjava je novijeg datuma i pada točno u vrijeme kada Murray nema dovoljno ruku da primi sva priznanja koja mu je donio film Lost in Translation i uloga američkog glumca na zalasku karijere koji snima reklame za japansko tržište i liječi 'jet lag' u snenom tokijskom hotelu s mladom sunarodnjakinjom koju glumi 20-ogodišnja Scarlett Johansson. A koja bi se mogla, rečeno samo usput, nagraditi i na Oscarovskoj dodjeli 29. veljače slijedeće godine.

Murray u odličnoj ulozi Bob Harrisa u filmu Lost in Translation

Murray još nikada, u podužoj glumačkoj karijeri, nije bio nagrađen za svoj glumački talent tim zlatnim predmetom glumačke žudnje. Niti drugi kritičarski krugovi nisu mu bili pretjerano skloni. Najveću pozornost i mnoštvo nagrada, uglavnom od strane struke i kritičara, dobio je za glumačko ostvarenje u romatičnoj komediji Rushmore (1998) redatelja Wesa Andersona.

Bill Murray u Rushmoreu

'Zbilja je neugodan prizor vidjeti glumca ili glumicu koji jako žele Oscara. To se često vidi na snimanju, vidiš njihova lica i očajničku želju koja ih čini ružnima. Očaj nije među kvalitetama kojima težim. Ja sam iznad Oscara.' No nastavak nas je ipak malo razuvjerio u njegovoj Oscar ravnodušnosti i natjerao da pomislimo kako je Bill ipak malo patio dok su se drugi kitili. 'Ponekad netko pobjedi, a ja mislim: To ne može biti istina! Istovremeno se radi se i o testu popularnosti, a ne samo umijeću. Ponekad je ispravno, ali i toliko puta neispravno da ja jednostavno ne marim!' Radije ću snimati filmove koje ljudi gledaju i koji im se sviđaju. Mene zadovoljavaju rezultati!', ispovjedio se Murray.

Komentari
A: Jaz 22.02.2008 Pogledaj profil

Film koj se svakako mora pogledati, no nakon 37 godina teško je i zamisliti da je taj film mogao biti povučen iz britanskih kina i neprikazivan na televizijama. Danas če većina klinaca koji prvi put gledaju taj "must to see" film možda čak i zaspati na projekciji filma. Ipak, ima nešto što je Kubrick nostradamusovski predvidio... nasilje na filmu biti če potrošna roba tražena od gledatelja s nezamislivom glađu za sve krvavijim scenama, nimalo ljepim za gledanje... no za svakog filmofila to je film za sva vremena... :)