Cannes prigrlio još jedan film u konkurenciju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cannes prigrlio još jedan film u konkurenciju

Cannes prigrlio još jedan film u konkurenciju

Kako se festival približava, tako se i situacija na bojištu zahuktava. Društvu 20 konkurenta na dugometražnu Zlatnu palmu, pridodan je još jedan.

filmski.net 04.05.2005 0 komentara

Cannes prigrlio još jedan film u konkurenciju

Redatelj Hong Sang – soo danas može nazdraviti, zajedno s ekipom s kojom je radio na filmu 'A Tale Of The Cinema' (orig. Geuk-Jang-Jeon), finom bočicom šampanjca jer ovaj preokret situacije u pretposljednji trenutak razlog je za pravu malu feštu.

Posljednji film južnokorejskog redatelja, barem po sinopsisu, čini se kao jedna univerzalna storija o samo jednom ovozemaljskom životu koja postavlja pitanje – da li sam mogao bolje? Naime, čovjek je gledajući film vidio cijeli svoj život na velikome platnu, i potpuno uznemiren – odlučio napraviti svoju priču.

U film se nije 'utuklo' para i para, glumci nisu velike njuške tamošnje kinematografije, ali stiže glas s istoka koji kaže da je riječ o zaista jedinstvenoj autorovoj umjetničkoj viziji.

Radost redatelja tim je veća zbog uvrštenja u konkurenciju jer je i prošle godine uživao u društvu pretendenata na zlato s filmom 'Woman Is The Future Of Man'.

Promjene u konkurencijskom sastavu, ali i premještanje filmova iz jedne škatulice u drugu, festivalska su tradicija. Sjetite se, prošle je godine 'Mondovino', dokumentarac Jonathana Nossitera prebačen u natjecateljsku sekciju na dan početka festivala. Palmu nije dobio, ali potrebni publicitet – o dabome da jest!

Odbrojavanje kod nas na FILMSKOM davno je već počelo, evo točno tjedan dana prije festivala - u niskom smo startu.

Komentari

Nema komentara.