Stiže 13. Fantastic Zagreb! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stiže 13. Fantastic Zagreb!

Stiže 13. Fantastic Zagreb!

Kultni Fantastic festival nudi Pearl, kultne Star Warse i Brucea Leeja!

Siniša Paić 23.06.2023 0 komentara

Stiže 13. Fantastic Zagreb!

Nema boljeg bijega od ljetnih gradskih vrućina od odlaska na predivnu Ljetnu pozornicu Tuškanac i uranjanja u more fantastičnih filmova! Zagrepčani, filmofili i strani turisti doživjet će nezaboravne lipanjske i srpanjske večeri uz premijerne žanrovske filmove i kultne klasike koje mnogi nikada nisu imali prilike vidjeli na velikom platnu. Atraktivan festivalski program odvijat će se na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u Kinu Tuškanac od 29. lipnja  do 9. srpnja, pružajući publici nezaboravne filmske trenutke!

"13. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala donosi bogat program izvrsnih žanrovskih premijernih naslova kao i obožavanih kultnih klasika koji slave svoje velike godišnjice. Za našu smo publiku, Zagrepčane i filmofile i ove godine osigurali niz atraktivnih, nagrađivanih i hvaljenih žanrovskih hitova sa svih strana svijeta siguran sam da će svatko naći nešto za sebe", rekao je Stjepan Hundić, direktor Fantastic Zagreb Film Festivala.

 13. izdanje Fantastic Zagreba 29. lipnja u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac otvara sjajan švedski film UFO SWEDEN. Ovaj znanstveno fantastični triler najlakše je opisati kao dijete ljubavi između hit serija Dosjei X i Stranger Things, te jednog od najpopularnijih holivudskih filmova Povratak u budućnost, s jednako uzbudljivim i nadnaravnim zapletom koji će zadovoljiti sve ljubitelje znanstvene fantastike, misterioznih priča, trilera i avanture! Radnja filma smještena je u mali grad u Švedskoj, a pratimo Denis koja uz pomoć grupe entuzijasta koji prate neobične pojave na nebu i NLO fenomene odlučuje saznati istinu i kreće u riskantnu avanturu koja ih vodi daleko izvan granica zakona, u svijet prepun teorija zavjera, neobjašnjivih fenomena i... svjetove u paralelnim dimenzijama.

Do 9. srpnja publiku očekuje spoj atraktivnih premijera i kultnih žanrovskih klasika. Od novih naslova izdvajamo horor triler američkog redatelja Ti Westa PEARL, toliko strašan da je čak i slavni redatelj Martin Scorsese izjavio kako je nakon gledanja imao problema sa spavanjem. Tu su i animirani SF spektakl PLASTIČNO NEBO,  južnokorejski akcijski SF triler BROD ZA BUSAN, finski nadnaravni horor triler KUCKANJE, uzbudljiv futuristički omnibus od 7 intrigantnih i žanrovski različitih epizoda POSLJEDNJI DJEČAK NA ZEMLJI, SF avantura za cijelu obitelj DIJETE STROJ, te dokumentarac MOŽETE ME ZVATI BILL o Williamu Shatneru koji se proslavio kao Kapetan Kirk. T.J. Hooker u Zvjezdanim stazama. 

Fantastic Retro i ove godine donosi izuzetno atraktivne naslove koji slave svoje velike godišnjice kao što su remek-djelo PTICE Alfreda Hitchcocka, akcijski evergreen U ZMAJEVOM GNIJEZDU s Bruceom Leejem i nezaboravni SF triler ONI ŽIVE legendarnog Johna Carpentera. U istom programu prikazujemo i jedan od najpopularnijih filmova svih vremena ISKUPLJENJE U SHAWSHANKU povodom 100 godina studija Warner Bros. i kultne RATOVE ZVIJEZDA: EPIZODU 5 - IMPERIJ UZVRAĆA UDARAC, najbolji dio obožavanog holivudskog SF serijala.

 Uz fantastične cjelovečernje naslove na festivalu možete pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac.  

Raznovrstan kratkometražni program s filmovima iz cijelog svijeta, podijeljen u dva bloka, predstavio je Vanja Vascarac, izvršni direktor festivala i selektor kratkometražnih filmova.

"Žanrovski film nije samo odraz onoga što dolazi nego i vremena u kojem živimo, pa ove godine imamo sve više ženskih autorica, a obuhvaćamo niz aktualnih tema, od umjetne inteligencije do ekologije", rekao je.

Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, horori, kultni žanrovski klasici, animacija i još mnogo toga očekuju sve posjetitelje od 29. 6. do 9. 7.  u zelenoj oazi Ljetne pozornice Tuškanac te Kinu Tuškanac !

Program i raspored filmova pronađite na službenoj stranici festivala: https://fantastic-zagreb.com/

Informacije o ulaznicama: https://fantastic-zagreb.com/info/ulaznice/



Komentari

Nema komentara.