Završio 8. Fantastic Zagreb! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Završio 8. Fantastic Zagreb!

Završio 8. Fantastic Zagreb!

Jučerašnjom projekcijom fantastičnog kultnog klasika '2001. Odiseja u svemiru' u 4K verziji završeno još jednom izdanje FZFF-a!

Branimir Brnin 09.07.2018 0 komentara

Završio 8. Fantastic Zagreb!

Završio je 8. Fantastic Zagreb Film Festival, dio projekta Zagrebačkog kulturnog ljeta ZGKul. Bilo je ovo najduže izdanje festivala do sada, ukupno 15 dana, uključujući i atraktivnu izložbu, dječji vikend i naravno najaktualnije svjetske žanrovske naslove te bogat program kultnih klasika.


Mia Pećina, direktorica festivala, zahvalila se svim partnerima i ponajviše gradu Zagrebu na dugogodišnjoj podršci te izjavila: “Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje prepuno odličnih filmova. ‘Svemirska’ multimedijalna izložba umjetnika Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji, Tunelu Grič traje sve do 12. srpnja. Ponajviše hvala našoj vjernoj publici i medijima na podršci svih ovih godina”.

'2001: Odiseja u svemiru', trailer.

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, izjavio je: “I ove godine trudili smo se osigurati ponajbolje aktualne žanrovske naslove iz čitavog svijeta kao i značajne kultne klasike koji obilježavaju velike jubileje i vjerujem da smo u tome uspjeli. Fantastic Zagreb ove je godine kao prvi festival u Europi prikazao neke naslove s filmskog festivala u Cannesu kao i niz drugih hvaljenih žanrovskih ostvarenja koja su premijerno prikazana upravo na Fantastic Zagrebu. Još jednom hvala našoj publici koja nam je unatoč ne baš lijepom vremenu ostala vjerna i veselimo se ponovnom druženje za godinu dana!“

8. Fantastic Zagreb službeno je zatvorio gradonačelnik grada Zagreba, gosp. Milan Bandić, izjavivši: „Zagrebačko kulturno ljeto, ZGKul odličan je projekt u kojem zagrepčani i svi turisti mogu uživati u mnogobrojnim kulturnim događanjima po cijelom Zagrebu, a meni je osobno Fantastic Zagreb jedan od najdražih i odvija se na jednoj od najljepših lokacija, skrivenoj šumi Tuškanca u samom centru Grada. Ovdje je stvarno fantastično.''


8. Fantastic Zagreb u petnaest dana prikazao je najaktualnije naslove iz cijelog svijeta i publici omiljene kultne klasike koji ove godine označavaju značajne jubileje, a festival je zatvoren neponovljivim remek djelom 2001. Odisejom u svemiru.  Ovaj epski znanstveno-fantastični spektakl koji obilježava svoju 50-godišnjicu režirao je veliki Stanley Kubrick prema kratkoj priči slavnog Arthura C. Clarkea.

Komentari

Nema komentara.