Havaji na kraju svijeta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Havaji na kraju svijeta

Havaji na kraju svijeta

Pogledajte besplatno 'Nije ti život pjesma Havaja', šaljite filmove na Tabor Film Festival i očekujte 'Most na kraju svijeta'.

s.p. 20.02.2013 0 komentara

Havaji na kraju svijeta

Jedan od najuspješnijih prošlogodišnjih dokumentarnih filmova, 'Nije ti život pjesma Havaja' redateljice Dane Budisavljević, moći će se besplatno pogledati u srijedu 20. veljače tijekom cijelog dana na T-portalu, i to povodom 9. izdanja ZagrebDoxa.

11. izdanje Tabor Film Festivala, međunarodnog festivala kratkometražnog filma, vraća se u dvorac Veliki Tabor, a održat će se od 13. do 16. lipnja 2013. Prijavni obrazac i sve informacije mogu se pronaći na ovom linku.

'Fibonaccijev kruh', animirani film cijenjenog slikara i strip-umjetnika Danijela Žeželja, uvršten je u natjecateljski program Nizozemskog festivala filmske animacije (Holland Animation Film Festival), koji će se održati od 20. do 24. ožujka 2013. u Utrechtu.

Nakon šest tjedana završilo je snimanje novog dugometražnog igranog filma redatelja Branka Ištvančića, trilera 'Most na kraju svijeta'. Radnja se događa kasnih devedesetih, a okosnicu filma čini potraga policajca Filipa (Aleksandar Bogdanović) za nestalim starcem u selu gdje žive bosanski Hrvati naseljeni u kućama hrvatskih Srba.

Zaključno s nedjeljom, 17. veljače, film Vinka Brešana 'Svećenikova djeca' koji je realiziran u produkciji Interfilma sveukupno je u hrvatskim kinima dosad vidjelo 155.139 gledatelja, čime je postao najgledaniji domaći igrani film u 21. stoljeću.


'Svećenikova djeca', trailer.

Objavljen je program ovogodišnjeg DORF-a, koji se održava od 07. do 10.03. u Vinkovcima. Više detalja o programu i rasporedu potražite ovdje.

Završeno je snimanje filma 'Glazbena kutija'. Riječ je o prvom dugometražnom filmu kojeg je snimio 17-godišnji redatelj Bruno Mustić, nakon što je prošle godine za svoj kratki 'Red Handed' dobio nagradu za najbolji hrvatski film mladih autora do 22 godine na festivalu 'Four River Film Festival'. U filmu glume Dara Vukić, Robert Kurbaša i Ana Gruica.

Podsjećamo vas da u utorak, 26.02., s početkom u 19:30h, na platnu kina Europa možete gledati projekciju kultnog njemačkog nijemog filma 'Nosferatu', a orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića projekciju će pratiti izvedbom glazbe iz filma. Reprize se održavaju 27. i 28.02. te 01.03. s početkom u 19:30h.

Blitz-CineStar obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru. Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvats­koj i 1 u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13.860 sjedala. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa ove godine otvoriti još dva kina, u Slavonskom Brodu i Vukovaru.

Komentari

Nema komentara.