Pussy, Fleke & Rock'n'roll - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pussy, Fleke & Rock'n'roll

Pussy, Fleke & Rock'n'roll

'Fleke' osvojile nagrade, završio vinkovački DORF, a Dokukino vam za Dan žena nudi - 'Too Much Pussy'!

Goran Trivić 06.03.2012 0 komentara

Pussy, Fleke & Rock'n'roll

Dugometražnom igranom filmu 'Fleke' Alde Tardozzija dodijeljeno je posebno priznanje žirija u natjecateljskom programu Europa van Europe četrdesetog FEST-a, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu. 'Fleke' su osvojile i nagradu Rising Star Međunarodnog filmskog festivala u Kanadi, i to u kategoriji dugometražnog igranog filma.

'Fleke' su priča o prijateljstvu dviju sedamnaestgodišnjih djevojaka (Iskra Jirsak i Nika Mišković), naivnosti i osveti, radnjom smještena na vrući zagrebački asfalt. Svoju su premijeru imale na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, a prikazane su u natjecateljskim programima filmskih festivala u Motovunu, Sarajevu i Varšavi . Film 'Fleke' nastao je u produkciji Kinoteke, a u hrvatskim kinima možemo ga očekivati u travnju.


'Fleke', trailer.

Upravo je završeno vinkovačko izdanje ovogodišnjeg DORF-a. Više od 1.000 posjetitelja iz Vinkovaca i susjednih gradova pratilo je festivalska događanja na tri lokacije. Drugi dio festivala će se održati u Rijeci, 15.-18.03. Ovogodišnji program u Rijeci otvorit će film 'Backyard' Arnija Sveinssona, veliki prošlogodišnji festivalski hit o uzbudljivoj islandskoj indie pop sceni. Više detalja o kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala.

Dokukino i Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski filmski wellness vikend. Prikazat će se dokumentarni serijal koji se bavi time što danas znači biti slobodna žena 'Letenje: ispovijesti slobodne žene' popularne američke redateljice Jennifer Fox, zatim dokumentaristički porno terorizam 'Too Much Pussy! Feminist Sluts, A Queer X Show' redateljice Emilie Jouvet uz razgovor s književnicom Asjom Bakić nakon filma, te 'Bosonoga (sasvim slučajna smrt) Morane Komljenović' koji je prije nekoliko dana osvojio posebno priznanje 8. ZagrebDoxa, a za razliku od ostalih filmova ne govori o ženama nego je izašao ispod žeskog autorskog čekića.

Multimedijalni umjetnik Ivan Faktor još jednom je potvrdio svoj status predstavnika hrvatskog filma na međunarodnoj filmskoj pozornici. Njegov dokumentrano - eksperminetalni film 'Le Samouraï' iz produkcije Hrvatskog filmskog saveza, uvršten je u službenu konkurenciju ovogodišnjeg 58. međunarodnog festivala kratkog filma u Oberhausenu koji će se održati od 26. travnja do 1. svibnja 2012. Dvadeset i dvije minute ovog jedinstvenog filmskog zapisa, snimljenog u svega četiri zida stana nedavno preminulog avangardističkog umjetnika Tomislava Gotovca, doživjet će svoju svjetsku premjeru upravo na jednom od važnijih festivala kratkog filma.

Dani hrvatskog filma i Blank_filmski inkubator organiziraju trodnevnu besplatnu radionicu koja će održati od 17. do 19. travnja. Intenzivna radionica za 12 polaznika trajat će tri dana uz tri mentora (Dario Juričan, Igor Jelinović i Toni Skorić) od 10 do 19 sati. Na radionici će se razvijati ideje za film i demonstrirati rad s najsuvremenijom profesionalnom opremom, a prema najboljim scenarijima snimat će se kratki filmovi od kojih će se najbolji prikazati u Kinu SC u sklopu projekcije nagrađenih filmova 21. DHF-a.Ukoliko ste u dobi između 18 i 33 godine, ispunjenu prijavnicu (privitak) te sinopsis kratkog filma (maksimalno jedna stranica) pošaljite na radionicadhf@gmail.com do 1. travnja 2012. Sudionici će biti odabrani do 3. travnja te mailom obaviješteni o izboru (ili neizboru).

Komentari

Nema komentara.