Hollywood će se poigrati s vatrom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywood će se poigrati s vatrom

Hollywood će se poigrati s vatrom

Iako američka ekranizacija 'Muškaraca koji mrze žene' nije postigla očekivani uspjeh, ipak će se snimati i nastavak.

s.p. 05.01.2012 0 komentara

Hollywood će se poigrati s vatrom

Američka verzija 'Muškaraca koji mrze žene' nije postala veliki hit u SAD-u, ali će studio Sony ipak snimati nastavak tog filma, adaptaciju romana 'Djevojka koja se igrala vatrom' Stiega Larssona. Steven Zaillian, koji je bio scenarist i izvršni producent američkih 'Muškaraca koji mrze žene', pisat će scenarij i za nastavak.

Glavni glumci Daniel Craig i Rooney Mara već su obvezani ugovorom na snimanje eventualnih nastavaka. Redatelj Fincher nema tu ugovornu obvezu, ali je već izjavio da bi volio snimiti sva tri dijela 'Milenijske trilogije', a studio Sony je zadovoljan njegovim radom.


'Djevojka koja se igrala vatrom', trailer švedskog filma.

Američki analitičari rezultate filma na kinoblagajnama proglašavaju relativnim neuspjehom, iako je film već zaradio preko 70 milijuna dolara, a očekuje se da zaradi preko 100 milijuna dolara, što bi pokrilo troškove budžeta od 90 milijuna dolara i ostvarilo minimalnu zaradu.

Iako još nije dobio neku veliku nagradu, film dobiva odlične kritike i mogao bi nešto osvojiti u sezoni nagrada. Glavna zamjerka američkom distributeru je što je film pustio u vrijeme Božića i pokušao ga prodati i tinejdžerskoj publici, a riječ je o mračnom filmu za odrasle koji sadrži okrutne scene zlostavljanja i teško se može natjecati s akcijskim i obiteljskim hitovima koji se puštaju za vrijeme praznika.

Dio obožavatelja knjige zadovoljan je i švedskom filmskom adaptacijom pa ne želi gledati američku verziju, no vjerojatno će i mnogi od njih ipak pogledati Fincherov film ako se raširi dobar glas o njemu. Premijera nastavka, 'Djevojke koja se igrala vatrom', najavljuje se za kraj 2013. godine.

Komentari

Nema komentara.