S novim art kinom u Novu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      S novim art kinom u Novu

S novim art kinom u Novu

Otvara se još jedno art-kino u Zagrebu, snima se novi hrvatski film, a HAVC, VAFI i Palunko imaju natječaje.

s.p. 03.01.2012 0 komentara

S novim art kinom u Novu

U srijedu, 4. siječnja 2012., u 19h se premijerom britanske ljubavne drame 'Vojvotkinja' Saula Dibba otvara program Art-kina Grič u Jurišićevoj 6. Od 4. siječnja 2012. u njemu će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo nehollywoodski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije. U dvoranu se vraćaju originalni kino-stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino. Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub u suradnji s Kinematografima.

28. prosinca 2011. Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra raspisalo je Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje razvoja scenarija dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova i Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova. Javni pozivi otvoreni su do 26. siječnja 2012. godine. Tekstovi javnih poziva te prijavnice priloženi su na službenoj stranici HAVC-a.


'Vojvotkinja', trailer.

Započelo je snimanje dugometražnog igranog filma 'Drugi', scenaristice i redateljice Ivone Juke. U filmu 'Drugi' nekoliko životnih priča različitih parova isprepliće se u pripremi proslave obljetnice sapunice u čijoj produkciji rade. U filmu glume Nataša Dorčić, Lana Barić, Sebastijan Cavazza, Nataša Janjić, Vojo Brajović i drugi...

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin VAFI otvorio je natječaj za prijave. 3. VAFI će se održati od 12. do 15. travnja 2012. godine, a zemlja partner je Japan. Rok prijave filmova je 20. siječnja 2012., a selekciju će i ove godine raditi članovi ASIFA-e Hrvatska. Više informacija na http://www.vafi.hr/.

Scenaristički portal Palunko nedavno je objavio natječaj za izbor najboljeg filmskog scenarija u 2011. godini. Rok za slanje liste najbolje napisanih filmova isprva je bio 27.12.2011., no taj rok je produžen, pa još uvijek stignete odabrati svoje favorite i poslati ih na projekt.palunko@gmail.com.

Komentari

Nema komentara.