Festivalske poslastice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Festivalske poslastice

Festivalske poslastice

Otvoren je Split Film Festival s 'drive-in' kinom, sprema se festival hrane u Stonu, a čeka vas i peta Filmomanija.

s.p. 13.09.2011 0 komentara

Festivalske poslastice

Svečanim otvorenjem u subotu, 10. rujna, u kinu Central, započeo je 16. Split Film Festival koji traje do 17. rujna. Festival je otvorio film 'Curling' kanadskog redatelja Denisa Côtéa, a nakon njega uslijedio je koktel u kavani Ćakula u organizaciji Austrijskog Kulturnog Foruma. Na Split Film Festivalu bit će prikazano 35 dugometražnih i 40 kratkometražnih filmova, Tjedan austrijskog filma, te brojni popratni programi, prezentacije i okrugli stolovi. Posljednjeg dana Festivala, publika će imati prilike vidjeti i rezultate majstorske radionice Bele Tarra – kratke filmove polaznika na temu Ribe. U nedjelju, 11. rujna, projekcijom indijskog filma 'Gandu' otvoreno je i prvo 'drive-in' kino u Hrvatskoj, na parkiralištu Spaladium Arene.
Više informacija na službenim stranicama.

Kinookus Food Film Festival će se ove godine, pod nazivom Hrana i identitet, održati od 14. do 18. rujna u Stonu, u organizaciji Udruge Kinookus. Festival je početkom 2010. utemeljila istoimena udruga kako bi to malo mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji oživjelo kroz kulturnu manifestaciju koja kroz filmsku umjetnost promiče zdravu hranu, kulinarsku baštinu, lokalni identitet i ekologiju. Na Festivalu će biti prikazano oko 40 filmova podijeljenih u 4 kategorije, nagrada Velika kamenica dodjeljuje se najboljem dugometražnom filmu, a nagrada Mala kamenica najboljem kratkometražnom filmu. Više informacija na  http://www.kinookus.com.hr/.  

Kao što smo već i najavili, 5. Filmomanija – revija dobrog filma ovog će se rujna prvi put održati u tri grada istovremeno: Osijeku, Splitu i Zagrebu! Revija će trajati punih 12 dana, u razdoblju od 21. rujna do 2. listopada, a bit će prikazana u Cineplexxu Osijek, Cineplexxu Split i Movieplexu Zagreb. U sklopu revije prikazat će se dvadesetak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala, a dosta njih su i na listi prednominacija EFA-e. Više informacija o filmovima i rasporedu projekcija potražite na http://www.filmomanija.hr/.


'Trofejna žena' također igra na Filmomaniji 5.

Završila je 16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival. Dodjeljene su brojne nagrade, a detalje možete pročitati na http://www.hfs.hr/hfs/novosti_detail.asp?sif=2092.

Blank - filmski inkubator iz Španskog organizira početnu filmsku radionicu s početkom u ponedjeljak, 19. 9. 2011. u 20h. Radionica je besplatna za studente od 18 do 25 g. Biti će dvije grupe, a radionica traje mjesec dana u prostorijama Blanka na Trgu Ivana Kukuljevića 1a u Španskom, u Zagrebu. Prijave za filmsku radionicu se primaju na blankzg.hr@gmail.com, a više informacija možete dobiti na www.blankzg.hr.

U petak, 16. rujna u 16 sati u zagrebačkom Dokukinu (Katančićeva 3), švedski redatelj Jerzy Sladkowski održat će masterclass 'Junak u dokumentarnom filmu' ili kako izabrati najboljeg protagonista za svoj dokumentarac. Predavanje će se održati u sklopu 'Švedskog vikenda u Dokukinu', u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u RH. Ulaz na predavanje je slobodan, ali se potrebno prijaviti e-mailom, uz navođenje imena, prezimena i broja telefona, na inja@restarted.hr. Od 15. do 18. rujna na programu Dokukina prikazivat će se njegov zadnji uspješni dokumentarac 'Vodka Factory', a dan prije Masterclassa, 15. rujna, nakon projekcije, u 21 sat Sladkowski će razgovarati s redateljem Nebojšom Slijepčevićem i odgovarati na pitanja publike.

10. izdanje Berlinale Talent Campusa održavat će se od 11. do 16. veljače 2012. godine, za vrijeme trajanja 62. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Berlinale Talent Campus je kreativna akademija i platforma za umrežavanje i afirmaciju 350 filmskih djelatnika iz cijeloga svijeta. Programi Talent Campusa održavat će se na engleskom jeziku, a prijave su otvorene za studente i mlade profesionalce s područja scenaristike, dokumentarnog filma, produkcije, režije, kamere, glume, montaže, filmske kritike, distribucije, oblikovanja zvuka, glazbene kompozicije, umjetničkog oblikovanja i produkcijskog dizajna. Rok za prijavu je 5. listopada 2011. godine. Detaljne informacije o programima, uvjeti za prijavu i online prijavnica nalaze se ovdje.

Komentari

Nema komentara.