Fantastično! Fantastični festival! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fantastično! Fantastični festival!

Fantastično! Fantastični festival!

Uskoro u Zagrebu možete očekivati prvi festival filmske fantastike uz znanstvenu fantastiku, azijske hororce, 3D noćne more...

s.p. 09.06.2011 0 komentara

Fantastično! Fantastični festival!

U Zagrebu će se ove godine dogoditi nulto izdanje prvog festivala Fantastike u Hrvatskoj! Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 02. do 09. srpnja na vanjskim lokacijama - Ljetnom kinu Gradec (plato kod crkve Sv. Katarine) te u kinu Europa. Glavni cilj Fantastic Zagreb Film Festivala jest ponuditi gradu Zagrebu i domaćoj publici prvi festival filma fantastike i srodnih žanrova: znanstvene fantastike, horora, trilera, fantazije, animacije, eksperimentalnog filma, začudne drame, 3D filma. 

Filmski program uključuje niz fantastičnih filmskih naslova koji će biti prikazani kroz šest programa: Panorama sadrži izbor ponajboljih filmova recentne svjetske produkcije, Ponoćno ludilo filmove strave i užasa (hororce, suspense, trilere...), Orient Express uratke azijskih zemalja s dugom žanrovskom tradicijom (Japan, Koreja, Hong Kong, itd.), Noćni maraton atraktivne filmske serijale te konačno dvije atraktivne retrospektive: YU fantastika (žanrovski ili radikalno drugačiji filmovi producirani u regiji) i Japanski eksploatacijski film s etiketom 'good movies, bad taste'!


'Rare Exports: A Christmas Tale', trailer.

Panorama među ostalim naslovima donosi finski hit 'Rare Exports: A Christmas Tale' u režiji Jalmarija Helandera; riječ je o nekonvencionalnoj priči o timu arheologa koji u planini Korvatunturi, na 486 m dubine, otkopaju – Djeda Mraza! Kada ubrzo potom nestanu gotovo sva djeca iz grada, stanovnici uviđaju da se dotični Djed Mraz ne uklapa u priču o dobrom duhu Božića. Baziran na istoimenom nagrađivanom kratkom filmu Helandera, 'Rare Exports: A Christmas Tale' opisuju kao kombinaciju koja bi nastala kada bi braća Coen susrela Grincha koji je ukrao Božić!

Program Ponoćno ludilo uključuje španjolski hororac 'Exorcismus (La posesión de Emma Evans)' Manuela Carballa koji govori o povučenoj tinejdžerki Emmi koju vlastito nekontrolirano ponašanje dovodi do uvjerenja da je opsjednuta vragom. 'Rubber' je pak francuska horror komedija nastala u režiji Quentina Dupieuxa, u kojem glavnu ulogu igra Robert, mrtva i napuštena automobilska guma koja se u jednom trenutku sasvim neočekivano vraća se u život. I dok tako tumara pustinjom, otkriva da posjeduje zastrašujuće telepatske sposobnosti da uništi sve što poželi. Isprva ju zadovoljava vrebanje napuštenih objekata i malih pustinjskih stvorenja, no vrlo brzo apetiti joj porastu...


'I Saw The Devil', trailer.

U programu Orient Express, među ostalim naslovima, bit će prikazan korejski film 'I saw the Devil' u režiji Ji-woon Kima. U središtu ove izrazito nasilne priče o ubojstvu i osveti je opasan psihopat koji ubija isključivo radi užitka. Njegova posljednja žrtva je prekrasna Juyeon, kćer umirovljenog šefa policije te trudna zaručnica specijalnog agenta Soo-hyuna. Opsjednut željom za osvetom, potonji Soo-hyun, odlučan je u nakani da pronađe ubojicu, bez obzira na cijenu i posljedice. Japanskim filmom 'Outrage' čuveni filmaš Takeshi Kitano nakon punih deset godina vratio se snimanju filmova o zloglasnoj japanskoj mafiji Yakuzi. Film je prikazan u konkurenciji za Zlatnu palmu na Cannesu 2010, a još je jedan naslov iz programa Orient Express.

Pored filmova, Fantastic Zagreb uključit će i niz popratnog sadržaja – diskusije, susrete s filmskim autorima, zabave, itd. Više informacija na službenoj stranici.

Komentari

Nema komentara.