Erotika i crtići - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Erotika i crtići

Erotika i crtići

U Vrsaru se održava 3. Festival ljubavi i erotike, a u Zagrebu i Splitu pogledajte besplatne crtiće u parkovima.

s.p. 08.06.2011 0 komentara

Erotika i crtići

3. Casanovafest, festival ljubavi i erotike, održat će se od 23. do 25. lipnja u Vrsaru. Filmovi Casanovafesta ove će godine biti posvećeni danskim erotskim komedijama sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a bit će prikazan i sigurno najpoznatiji film iz tog serijala - 'Hopa cupa u krevetu'! Više informacija na službenim stranicama.

U Hrvatskoj će se održati Screen on the Green, projekt čija je osnovna ideja promoviranje besplatnih filmskih projekcija na otvorenim javnim površinama. U svojoj premijernoj godini održava se u dva najveća hrvatska grada, Zagrebu i Splitu. U razdoblju od 08. do 12. lipnja filmovi se prikazuju u nekoliko zagrebačkih parkova, dok se od 22. do 26. lipnja projekcije odvijaju u splitskom parku Zvončac. Kao uvod u projekcije prikazuje se po jedan nastavak 'Profesora Baltazara', a u glavnom programu prikazuju se dugometražni animirani hitovi. U slučaju loših vremenskih prilika u trajanju od nekoliko dana, događaj se premješta na tjedan koji slijedi. Sve aktualne novosti i informacije o festivalu bit će pravovremeno objavljene na službenim stranicama.

Od 7. do 11. lipnja se u Zaboku održava Deveti međunarodni festival kratkometražnog filma – Tabor Film Festival. Ove je godine u međunarodnu konkurenciju uvršteno 44 filmska naslova iz 34 države. Filmovi su podijeljeni u šest cjelovečernjih tematskih programa: Kretanje bez granica, Fikcija koja razotkriva, Potraga za nečim savršenim, Zaslijepljene veze, Potvrđeno: životne čestice! i Brz prikaz istinite iluzije. U domaću konkurenciju uvršteno je 25 kratkometražnih filmova iz domaće produkcije, a ti filmovi su podijeljeni u četiri tematske cjeline: Dokumentiranje osjećaja, Anima et experimentum, Filmska istraživanja i Žene o ženama. U zagrebačkom Dokukinu Croatia vrtit će se dokumentarci samo jedan dan nakon premijere u Zaboku. Više informacija i materijala o TFF-u možete pronaći na službenim stranicama.


'Neka ostane među nama', trailer.

'Neka ostane među nama' uvršten je u glavni program međunarodnog filmskog festivala Kinoforum koji se održava u Petrogradu od 10. do 15. srpnja. Riječ je o natjecateljskom programu pod nazivom Best of the Best koji se sastoji od filmova nagrađenih na velikim međunarodnim festivalima. Još jedan hrvatski film uvršten je u natjecateljski program festivala Kinoforum. 'The Show Must Go On' je jedan od filmova u programu New Territories u kojem se ove godine predstavljaju kinematografije Kine, Francuske, Irana, Rusije, SAD, Poljske, Španjolske, Danske, Hrvatske i Šri Lanke.

Ove godine, po prvi puta, jedna od radionica programa EURODOC, namijenjenog profesionalcima s područja dokumentarnog filma, održat će se se u Hrvatskoj! Druga po redu redovita godišnja radionica programa EURODOC u kojoj sudjeluje 28 producenata iz 15 zemalja uključujući Čile, Novi Zeland, Senegal, Kanadu i Meksiko, održat će se u Mariji Bistrici od 5. do 10. lipnja uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Šestodnevna radionica posvećena je razvoju dokumentarnih projekata za međunarodno tržište s posebnim naglaskom na izradi troškovnika, 'pakiranju' projekata i usmjeravanju na sklapanje koprodukcija. Producentica Zdenka Gold, iz zagrebačke produkcijske kuće SPIRITUS MOVENS, hrvatska je polaznica cjelogodišnjeg edukativnog programa radionica EURODOC u 2011. godini, s projektom Mediteranska trilogija redatelja Marka Stanića.

Od 6.do 12. lipnja u Palestini se održava drugi /si:n/ festival video umjetnosti i performansa. Uz brojne međunarodne umjetnike, na festivalu svoj rad predstavlja i hrvatski umjetnik Toni Meštrović. Meštrović sudjeluje na izložbi sa video/zvučnom instalacijom O-tok te kao kustos predstavlja selekciju hrvatskih ženskih video/filmskih umjetnica. U selekciji su eksperimentalni filmovi Renate Poljak ('Velika očekivanja', 2005.), Sandre Sterle ('Desetoboj', 2007.), Nadije Mustapić ('Poslijepodne bez gravitacije', 2011.) i Tihane Mandušić ('Biti žena', 2009.) u kojima su umjetnice prisutne kao glavni protagonisti ili kao izvođači.

Komentari

Nema komentara.