James Franco oživio Rivera Phoenixa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      James Franco oživio Rivera Phoenixa

James Franco oživio Rivera Phoenixa

Glumac i performer James Franco priredio je video instalaciju sa snimkama Rivera Phoenixa, i to pod naslovom 'My Own Private River'.

s.p. 08.03.2011 0 komentara

James Franco oživio Rivera Phoenixa

Možda mu ne ide vođenje Oscara, ali James Franco pokazao je da se dobro snalazi u svijetu izložbi! Njegov posljednji rad prikazan je baš u vrijeme Oscara, i to u sklopu izložbe 'Unfinished' ('Nedovršeno').

U suradnji s redateljem Gusom Van Santom, Franco je napravio video instalaciju s neobjavljenim snimkama iz kultnog filma 'My Own Private Idaho'. U tom filmu se River Phoenix proslavio kao glumačka zvijezda, ali njegov sjaj je ubrzo ugasnuo - samo dvije godine nakon snimanja ovog filma umro je od predoziranja.


'My Own Private Idaho', trailer.

Ipak, Franco je uspio uskrsnuti Phoenixa iz mrtvih te je od redatelja Van Santa nabavio neprikazane snimke iz filma, te ih montirao u 100-minutni film pod naslovom 'My Own Private River'.

Snimke su fokusirane na Riverovu izvedbu i uglavnom ne sadrže dijaloge pa su ih novinari već nazvali 'meditacijama o glumačkoj vještini'. Kao soundtrack instalacije služi glazba REM-a, a izložba se do 9. travnja može pogledati u galeriji Gagosian u Beverly Hillsu.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.