Najbolji najgori film - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Najbolji najgori film

Najbolji najgori film

Što napraviti kad ti film uđe na listu najgorih filmova svih vremena? Snimiti dokumentarac o tome i promovirati svoj kultni trash!

s.p. 17.05.2010 0 komentara

Najbolji najgori film

Michael Paul Stephenson jako je loše počeo filmsku karijeru - s 10 godina snimio je katastrofalan film! Stephenson je 1990. kao dječak nastupio u niskobudžetnoj horor komediji Troll 2 koja je s vremenom ušla na IMDB-ovu listu 100 najgorih filmova svih vremena. Iako se zove 'Troll 2', film nije nastavak 'Trolla', fantasy filma iz 1986., već su distributeri namjerno stavili takav naslov - iako se u filmu uopće ne pojavljuje nijedan mitski trol!

Odjednom, počeo je dobivati poruke obožavatelja koji su mu javljali kako znaju 'Troll 2' u detalje, a dobio je i pozive za specijalne projekcije i okupljanja ekipe. Uskoro se Stephenson opet sreo s Georgeom Hardyjem, zubarom koji je u filmu igrao njegovog oca, a na okupljanjima su ih tretirali kao prave zvijezde. Kao što svaki ljubitelj trash filmova zna, s vremenom oni najlošiji filmovi dobiju status 'kultnog trasha' u stilu Eda Wooda i to se dogodilo i s ovim filmom. 

Stephenson priznaje da su i gluma i režija i scenarij i specijalni efekti 'Trolla 2'- jednostavno očajni! Ipak, Kada je par desetljeća kasnije Stephenson odlučio nastaviti svoju filmašku karijeru, nije u CV-u prikrivao činjenicu da je glumio u filmu koji je izišao direktno na DVD i dobio katastrofalne kritike.

Stoga je Stephenson snimio 'Best Worst Movie', dokumentarac koji pokazuje kako i loš film za nekoga može biti dobar. Trud se očito isplatio - redatelj i koscenarist 'Trolla 2' Claudio Fragasso najavio je kako bi mogao snimiti nastavak s istim glumcima! Filmofili možda očajavaju nakon ove najave, ali ljubitelji trasha zadovoljno trljaju ruke.

Komentari

Nema komentara.