Chaplin u Indiji - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Chaplin u Indiji

Chaplin u Indiji

Charlie Chaplin i desetljećima nakon smrti ima obožavatelje na drugom kraju svijeta - u Indiji ga slave poput nekog sveca!

s.p. 26.04.2010 0 komentara

Chaplin u Indiji

Charlie Chaplin je još uvijek jako popularan - barem ako pogledamo što se radi u Indiji! U indijskom mjestu Adipuru 16. travnja okupilo se više od 100 ljudi da proslavi njegov rođendan. Većina njih su članovi 'Charliejevog kruga', kluba Chaplinovih obožavatelja koji obilježava glumčev rođendan još od 1973. Naravno, proslava se odvija na indijski način - uz puno pjesme i plesa, kao u bolivudskim filmovima. Svečanost predvodi jedan hinduistički svećenik, a pošto sve vrvi od Chaplinovih postera i kipova - izgleda kao da slave 'boga komedije'!


'The Boot Cake', trailer.

A sve je počelo još 1966., kada je lokalno kino počelo puštati filmove s Chaplinom, a Ashok Aswani se naprosto zaljubio u njih. Aswani je priznao da je nakon prve projekcije pao sa stolice od smijeha, a zatim je pogledao sve Chaplinove projekcije, pa čak nije otišao ni na posao. Naravno, dobio je otkaz, ali bilo mu je najbitnije što je pronašao smisao života.

 

Nakon toga, 1973. je pokrenuo društvo obožavatelja Charlieja Chaplina koje je doguralo do 200 članova, a o svemu tome je australska redateljica Kathryn Millard snimila dugometražni dokumentarac 'The Boot Cake'. Namjera joj je bila samo snimiti dokumentarac o Chaplinovim imitatorima, a na kraju je snimila film nakon kojeg joj prilaze mnogi gledatelji iz cijelog svijeta uz molbu: 'Možemo li se i mi učlaniti u Charliejev krug?'

Komentari

Nema komentara.