Glazbeni i nijemi filmovi - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Glazbeni i nijemi filmovi

Glazbeni i nijemi filmovi

Traže se glazbeni dokumentarci, nijemi i etnografski filmovi, a nudi se i radionica za scenariste.

s.p. 19.09.2012 0 komentara

Glazbeni i nijemi filmovi

Organizatori pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj DORF-a i tako sudjeluju na ovom u nas jedinstvenom festivalu. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani, prednost će imati filmovi koji su nastali u zadnje 2 godine. Prijavnicu je moguće preuzeti na službenoj web-stranici – www.dorf-vk.com. Natječaj je otvoren do 31.12.2012.

ETNOFILm – međunarodni festival etnografskog filma otvara natječaj za natjecateljski dio programa. Festival će se tradicionalno održati u Rovinju, od 24. do 27. travnja 2013. godine. Prijave za sudjelovanje na 5. izdanju festivala otvorene su za filmove s inovativnim pristupom kulturnim fenomenima i etnografiji svakodnevice i to u četiri kategorije. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2012., a film ne smije biti stariji od pet godina. Prijavnicu preuzmite na: http://www.etnofilm.com/download/

Prijave za 44. Reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva upravo su otpočele. Ovogodišnja Revija održava se u Đakovu od 23. do 25. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Đakovo. Detaljnije informacije o načinu prijave možete pronaći na službenim stranicama, gdje vas očekuje i online prijavnica. Vaše radove možete prijaviti do 12. listopada.

Zatvorena je 17. Filmska revija mladeži i jubilarni 5. Four River Film Festival. Dodjeljene su brojne nagrade, a informacije o dobitnicima možete saznati na ovom linku.

U novoj epizodi scenarističke radionice ScriptWatching projekt Palunko ugošćuje uspješnog mladog animatora i ilustratora Zdenka Bašića koji je filmom 'Guliver' 2010. osvojio Grand Prix na Danima hrvatskog filma. ScriptWatching je namijenjen scenaristima i redateljima, bilo filmskim studentima ili amaterima, a posebno onima koji tek pišu i snimaju svoje prve kratke filmove. Više informacija o radionici i prijavi potražite na portalu Palunko.


'Guliver', trailer.

U kinu Tuškanac održavaju se Dani crnogorskog filma. Raspored projekcija i sadržaj filmova potražite na ovom linku.

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine po šesti put organizira PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 8. do 10. studenoga 2012. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb. Pozivaju se autori profesionalci i amateri entuzijasti da na Festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2012.

U sklopu međunarodne suradnje od 16.-13. rujna u Gruzijskom gradu Batumi održati će se Batumi International Art-House film festival (BIAFF) na kojem će gostovati i hrvatski kratki filmovi po izboru Tabor film festivala (TFF). Prikazat će se četiri kratka hrvatska filma: 'Prljavi mali mjehurići' Ivana Livakovića, 'Prva dama Dubrave' Barbare Vekarić, 'Onda vidim Tanju' Juraja Lerotića i 'Zašto slonovi?' Marka Meštrovića.

Razvojni krosmedijski projekt 'Onkolog i JA' Helene Bulaje odabran je među 35 projekata koji će u listopadu biti predstavljeni na koprodukcijskom sajmu CINEKID Junior (CINEKID'S Junior Cross-media Market) u sklopu festivala Cinekid u Amsterdamu. 'Onkolog i JA' je web enciklopedija za djecu i roditelje koja uključuje kolekciju kreativnih dokumentaraca o djeci oboljeloj od karcinoma. Projekt je zamišljen kao mrežni online servis u vidu internetskog portala i mobilne aplikacije, a namijenjen prije svega za edukaciju i razmjenu iskustava i znanja među roditeljima i djecom oboljelom od karcinoma u Hrvatskoj i u svijetu.

Ovih je dana u Amsterdamu započelo snimanje dokumentarnog filma 'Vještica u raljama života'. Riječ je o biografskom dokumentarcu o Dubravki Ugrešić, jednoj od najprevođenijih i u svijetu najnagrađivanijih hrvatskih književnica koja dva desetljeća živi u egzilu zbog neslaganja sa službenom politikom zemlje u kojoj je rođena. Film autora Mije Pavliše i Senada Zemunovića, producentice Dane Budisavljević, snima se u produkciji Hulahopa. Završetak filma planira se sredinom 2013. godine.

Komentari

Nema komentara.